Vasárnap megint nagy szél lesz

Vágólapra másolva!
Vasárnapra tizenhat megyére és a fővárosra adott ki figyelmeztetést a várható viharos szél miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Vágólapra másolva!

Az előrejelzések szerint Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyére, valamint Budapestre vasárnapra is narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Ezeken a területeken a legerősebb széllökések az óránkénti 90 kilométeres erősséget is meghaladhatják.

Emellett Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna és Veszprém megyére citromsárga, vagyis elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

A meteorológiai szolgálat közlése szerint vasárnap a délnyugati megyéket kivéve ismét sokfelé lehetnek viharos széllökések, akár hosszabb ideig, mint szombaton. Az Észak-Dunántúlon és a főváros térségében a szélsebesség helyenként elérheti az óránkénti 90-95 kilométeres erősséget is.

Az előrejelzés szerint vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, délnyugaton viszont hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. Több helyen valószínű eső, zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 1 és plusz 6, a legmagasabb általában 11 és 16 Celsius-fok között várható.