Vágólapra másolva!
Még lehetnek 65-75 kilométer/órás széllökések, de már nem fúj olyan erősen, mint szombaton vagy vasárnap. A szeles idő miatt ingerlékenyek lehetünk.
Vágólapra másolva!

Hétfőn napközben időnként viharosan fújhat az északnyugati szél az ország szélcsatornájának nevezett sávban, vagyis a Sopron-Siófok-Paks és a Szécsény-Debrecen vonalak közé eső területen – figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ). A legerősebb széllökések 65-75 kilométer/óra között valószínűek (vagyis jóval kevésbé fúj a szél vasárnaphoz vagy szombathoz képest). Első szintű (sárga) riasztást több mint negyven járásra adott ki az OMSZ, többek között Budapestre, a sopronira a makóira is.

A napsütést délelőtt még gyakrabban zavarják meg a felhők, délután már ritkán és csak egy-két helyen kell erre számítani. Már sehol sem valószínű számottevő mennyiségű eső. Erős marad az északnyugati szél, de kevésbé fúj az ország délnyugati részén. Estefelé jelentősen és az ország egyre nagyobb részén mérséklődik a légmozgás. Napközben 15 és 21 Celsius-fok közé melegszik a levegő. Késő este 8-13 fok, míg keddre virradóan 2-7 fok várható.

A szombati erős hidegfront után a magasban már melegszik e levegő, emiatt melegfronti hatásra számíthatnak az időjárás-érzékenyek. Sokaknak megfájdulhat a feje, migrén állhat elő, fáradékonyak lehetnek, és ilyenkor ingadozhat a vérnyomás is. Hosszabbá válik a reakcióidő. Emellett a szeles idő ingerlékenységet, idegességet válthat ki.