Vágólapra másolva!
Mérséklődik a szél, fátyolfelhőkön át süt a nap. Melegszik a levegő a magasban, ezért a melegfrontra jellemző tünetek állnak elő, például megnő a reakcióidő.
Vágólapra másolva!

Fátyolfelhős idő valószínű kedden az ország nagy részén. Általában szűrt napsütésre lehet számítani, de délnyugaton napos idő lesz, északkeleten pedig megvastagszik a felhőzet késő délutántól. Eső nem várható számottevő mennyiségben.

A szél nyugatira, délnyugatira fordul, és már csak élénk lökések kísérhetik. Marad a tavaszi meleg, 14 és 21 fok között alakul a legmagasabb nappali hőmérséklet. Késő estére 8 és 13 fok közé, míg keddre virradóan 2 és 7 fok közé hűl a levegő.

A nyugodtabb időjárást az biztosítja, hogy egyre inkább magasnyomású légtömeg, azaz anticiklon helyeződik a Kárpát-medence fölé. Kedd estig a korábbinál szárazabb és enyhébb léghullámok érkeznek délnyugat felől.

Bár nincs front, a magasban zajló melegedés miatt a melegfrontokkal járó tünetekre lehet számítani. Sokaknak megfájdulhat a feje, és migrén is előfordulhat. Ilyenkor fáradékonyabbak, levertebbek lehetünk. Az esetleges alvási zavaroknak, szédülésnek is lehetnek légköri okai. Az utakon érdemes figyelembe venni, hogy ilyenkor hosszabb a reakcióidő a megszokottnál.