Vágólapra másolva!
A hétvégén már több napsütésre lehet számítani, és melegszik is a levegő. Vasárnap akár 31 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Vágólapra másolva!

Pénteken többórás napsütésre lehet számítani, számottevő csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, csak északkeleten élénkül meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-13, a legmagasabb hőmérséklet 22-27 fok között alakul.

Szombaton többnyire kevés felhő lesz az égen. Az ország nagy részén nem valószínű csapadék, de a nyugati határ mentén néhol esetleg előfordulhat zápor. Helyenként megélénkülhet a szél is. A minimumhőmérséklet 9-15 fok között valószínű, a nappali maximum 24, 29 fok között alakul.

Vasárnap eleinte derült idő várható, majd délutántól nyugaton, északon megnövekedhet a gomolyfelhőzet, és zápor, helyenként zivatar is előfordulhat. Megélénkül, időnként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá is válhat a szél. A leghidegebb órákban 12-17 fok lehet. Nappal 26-31 fokig emelkedik a hőmérséklet - olvasható az előrejelzésben.