Borús, esősnek ígérkezik a jövő hét

Vágólapra másolva!
A jövő héten jellemzően borús lesz az idő, többször lehet eső, zápor. A hét vége felé a Zemplénben akár hózápor is előfordulhat. Némi lehűlésre is készülni kell, a hétvégén a leghidegebb órákban akár mínusz 3 Celsius-fokig is hűlhet a levegő.
Vágólapra másolva!

Hétfőn párás lesz a levegő, néhol az éjszakai köd csak lassan oszlik fel. Napközben jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, szórványosan várható eső, zápor, és egy-egy zivatar sem kizárt. A legalacsonyabb hőmérséklet 4-9, a legmagasabb hőmérséklet 9-14 fok között valószínű.

Kedd hajnalban, reggel is párás lesz a levegő, a kevésbé felhős részeken köd képződhet. Napközben front vonul át az ország fölött, amelynek hatására sokfelé borult lesz az ég, és kiadós eső is várható. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A minimumhőmérséklet 5-9, a maximumhőmérséklet 9-14 fok között alakul.

Szerdán északkeleten többnyire erősen felhős lesz az ég, másutt szakadozottabb lesz a felhőzet. Északkeleten több helyen, másutt elszórtan lehet zápor. A leghidegebb órákban 4-8 fok lehet. Nappal 9-13 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön keleten többfelé várható eső, nyugat felé csökken a csapadék esélye. A szél megélénkül, időnként megerősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet 2-7, a legmagasabb hőmérséklet 7-12 fok között alakul.

Pénteken főként a keleti és középső országrészben lehetnek záporok, a Zempléni-hegységben hózápor is előfordulhat. A szél eleinte időnként még erős lesz, majd mérséklődik a légmozgás. A leghidegebb órákban 2-6 fok lehet. A nappali maximumok várhatóan 5-9 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap reggel is párás lesz a levegő, foltokban köd képződhet. Csapadék már nem valószínű. A minimumhőmérséklet mindkét nap mínusz 2 és plusz 3 fok között, a nappali maximumok 4-8 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.