Ónos esőre figyelmeztet a meteorológia

2015.01.01. 21:57

Ónos esőre és havazásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre. A hétvégére enyhül a hideg, de viharos szél is lesz.

Több megyére és a fővárosra az ónos eső, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére a havazás veszélye miatt adott ki elsőfokú figyelmeztetést péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtökön a késő esti, éjjeli órákig főként az ország déli felében még kialakulhat kisebb havazás, északnyugaton gyenge ónos eső, északon fagyott eső. Pénteken északkeleten fagyott eső, főként Szabolcs-Szatmár megyében havazás várható, öt centiméternyi friss hó is hullhat. Az Észak-Alföldön, illetve a Dél-Alföld egyes részein a délutáni órákban ónos esőre lehet számítani.

A meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyére, valamint Budapestre adott ki figyelmeztetést.

Északnyugaton nem lesz túl hideg

Pénteken a hidegebb helyeken mínusz 8 fok is lehet, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 4 fok között alakul. Északnyugaton lesz enyhébb az idő, ahol este átmenetileg még 1-2 fokot tovább is emelkedhet a hőmérséklet.

A hétvégén némileg enyhül a hideg, lesz, ahol éjszaka sem csökken fagypont alá a hőmérséklet. Emellett ismét várható havazás, hózápor, és a szél is megerősödik, sőt, helyenként viharossá fokozódik.