Ez egyre keményebb: szerdán mínusz 17 fok lesz

Vágólapra másolva!
A napokban ismét lehűlésre kell számítani, a leghidegebb órákban akár mínusz 17 fokig is csökkenhet a hőmérséklet. Néhol még nappal sem lesz mínusz 8 foknál melegebb. 
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint hétfőn a Dunántúlon több helyen várható kisebb havazás, hózápor. A déli óráktól a Dunántúlon ismét egyre többfelé lehet havazásra, hózáporra számítani. Délután hosszabb időre is kisüthet a nap.

Ismét lehűlésre kell számítani Forrás: MTI/Lakatos Péter

A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 fok között alakul, de a szélcsendes, derült, hóval borított helyeken akár mínusz 10 fok is lehet. A legmagasabb hőmérséklet maximum 1 és 4 fok között várható.

Folyamatos lesz a lehűlés

A következő napokban fokozatosan csökken a hőmérséklet. Kedden havazásra nem kell számítani. A leghidegebb órákban helyenként mínusz 10, mínusz 12 fokig is hűlhet a levegő. Nappal mínusz 2 és plusz 3 fok lesz maximum.

Szerdán lesz a leghidegebb Forrás: Origo

Szerdán még hidegebb lesz. A minimumhőmérséklet az ország legnagyobb részén mínusz 10 és mínusz 4 fok között alakul, de keleten, elsősorban Szabolcsban a havas szélvédett tájakon akár mínusz 17 és mínusz 15 fok közé is hűlhet a levegő. Nappal legfeljebb mínusz 7 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtöktől már jobb lesz az idő

Csütörtök mínusz 10 és mínusz 5 fok között alakul a hőmérséklet, de keleten továbbra is mínusz 15 és mínusz 13 fok közé is csökkenhet. A legmagasabb hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 3 fok között alakul. Pénteken néhol zápor, hózápor is előfordulhat. Nappal jellemzően 0 és plusz 4 fokig melegszik a levegő. A hétvégén mínusz 3 és plusz 1 fok lehet, a maximumok pedig várhatóan plusz 5 fok körül alakulnak.