Magasházat építenének a pesti rendőrpalotánál

Vágólapra másolva!
Nagyszabású terveket dédelget a Raiffeisen Ingatlan Zrt.: a XIII. kerületi Váci út, Róbert Károly Körút és Teve utca által határolt területen egy olyan épületegyüttest szándékozik felhúzni, amelynek legmagasabb pontja százhuszonnégy méter magas lenne. A tervvel a kerület egyetért, a Levegő Munkacsoport nem.
Vágólapra másolva!

Szakmai és várospolitikai támogatást is kapott a XIII. kerületben a magasház építésének gondolata - mondta el a keddi Magyar Hírlapnak Arató György, a kerület főépítésze. A kerület hozzájárulása akkor emelkedik jogerőre, ha az ingatlanfejlesztők és a Fővárosi Önkormányzat között létrejön egy településrendezési szerződés.

A jelenlegi szabályozás szerint ugyan nem építhető meg a Raiffeisen által tervezett, százhuszonnégy méteres toronyház - mondta Arató György -, de remélik, a fővárosi önkormányzat a következő egy-másfél évben változtat a jelenlegi bátortalan szabályozáson és utat nyit a Raiffeisen terve előtt. Világvárost építenek, márpedig egy világváros nem négyemeletes - tette hozzá.

Nem áll a projekt mellé a Levegő Munkacsoport, ellenérzéseinek adott hangot, amikor a kerületi főépítész a véleményét kérte. A civil szervezet elnökhelyettese, Schnier Mária azt mondja, hogy a meglévő épületeken már nem lehet változtatni - ezzel a rendőrpalotára és a nyugdíjfolyósító épületére utalt -, ennek ellenére a kerületi szabályozásban megengedett szintmutatókat túlzottan magasnak tartja. A kerületnek a Levegő Munkacsoport azt javasolja, hogy csak jóval kisebb házakat építsenek oda.