Lakásbörze nyílik Budapesten

Vágólapra másolva!
A harmadik Horizont Lakásbörze pénteken nyílik meg Budapesten a Hungexpo "B" pavilonjában. A rendezvényre mintegy 100 kiállítót és 10 ezer látogatót várnak. A kiállítást eddig elsősorban a használt lakások iránt érdeklődők látogatták, azonban a szervezők tájékoztatása szerint ez alkalommal az az újépítésű lakást keresőket is megcélozták: 35 százalékkal bővül az újépítésű lakáskínálat. A lakásbörzén igénybe vehető ingyenes jogi és hiteltanácsadás is.
Vágólapra másolva!

A szervező cég közleménye idézi Kövesdi Marcellt, a Horizont Lakásbörze ügyvezetőjét, aki szerint az elmúlt években a befektetési céllal vásárolt lakásokkal jelentős hozamot lehetett elérni. Az ügyvezető adatai szerint 2002 és 2007 között a használt lakások ára a jobb budapesti kerületekben 4 százalékkal nőtt.

Az új lakások esetében kulcsátadás utáni értéknövekedés magasabb, akár 5-10 százalék között is lehet évente, mégis ebben a kategóriában inkább a kezdeti értéknövekedésre koncentrálnak a befektetők, mert az építkezés alatt már akár 25 százalékot fialhat a pénz - tette hozzá.

Kövesdi Marcell kirívó példaként említette a Gozsdu udvar lakásait, ahol a 410 ezer forintos, kezdeti négyzetméterenkénti értékesítési árak két év alatt 780 ezer forintra nőttek.