Új városközpont épül Budaörsön

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Solaris City néven, a Whitestone Investment Consulting Kft. fejlesztésében 50 millió eurós beruházással multifunkcionális kereskedelmi és iroda komplexum épül Budaörs üzleti negyedének közepén - hangzott el a projektet bemutató sajtótájékoztatón kedden.

A 6 hektáros területen létesülő, összesen 70 ezer négyzetméteres létesítmény építése a jövő tavasszal kezdődik, és 2009 nyarán zárul. Az iroda területe 21 ezer, az üzleté 8500 négyzetméter, a parkolóhelyek száma pedig 800 lesz.

Az építési terület - Budapest felől haladva az M1-M7 közös szakaszán - a lábakon álló körforgalom előtt, a pálya jobb oldalán található. A terület szélén már építi a város önkormányzata az uszodát és sportközpontot, és 400 lakásos lakópark is szerepel a helyhatóság terveiben.

A második ütemben Solaris Park néven irodák épülnek a területen. Hat épületben mintegy 20 ezer négyzetméter "A" kategóriás iroda épül fel a Solaris City befejeztével. A bérbe adásért felelős Jones Lang LaSalle megítélése szerint ezen a területen az irodák iránti kereslet messze meghaladja a kínálatot.

Idén egyáltalán nem épült itt iroda, Budaörsön pedig összesen 76 ezer négyzetméter modern iroda található - a kihasználatlanság 4,8 százalék, mintegy harmada a budapesti átlagnak. Az átlagos bérleti díj 9,5-10,1 euró (havonta és négyzetméterenként), ez 3-5 euróval alacsonyabb a fővárosinál.

A fejlesztő Whitestone Investment Consulting Kft. építteti Budapesten a Palazzo Dorottyát, a Határ úti Neo Center bevásárló- és irodaközpontot, hamarosan pedig logisztikai centrum építésébe kezd Törökbálinton.