Eladták a budafoki Camponát

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

A holland ING Real Estate 110 millió euróért (28 milliárd forint) megvette a budapesti Campona bevásárló-központot a Compagnie Immobiliere de Belgique cégtől. Az ingatlan a félig nyílt végű, egymilliárd eurós méretet célzó ING Közép- és Kelet-Európa Ingatlanbefektetési Alap tulajdonába kerül - derül ki a társaság közleményéből.

A Budapest belvárosától 11 kilométerre délnyugatra található, 1999-ben nyílt bevásárló-központ bruttó bérbe adható területe csaknem 40 ezer négyzetméter. Jelenleg több mint 97 százaléka van kiadva, 145 üzlet működik benne. A Camponához tartozik egy hipermarket is, ez azonban nem része az adásvételnek.

A 110 millió eurós vételár nem számít magasnak: a Keleti Pályaudvar mellett nemrég megnyílt, 65 ezer négyzetméteres Arena Plázát fejlesztője 400 millió euróért adta el, a többek között Sir Alex Ferguson nevével fémjelzett Active Asset Investment Management alapnak.

- Nagyon örülünk, hogy megszereztük a Camponát, amely egy jól megalapozott, számottevő növekedési potenciállal rendelkező központ. Magyarország fontos piac a számunkra, és ennek az ingatlannak nincs komoly versenytársa nagy és sűrűn lakott vonzáskörzetében - kommentálta az akvizíciót Max de Groot, az ING Ingatlanbefektetés-kezelő közép-és kelet-európai akvizíciós igazgatója.