Szabadidőpark épül Gyál mellett

Vágólapra másolva!
Megkezdődött egy termálvizet adó kút fúrása Gyál mellett, ahol kétmilliárd forintos beruházásban élményfürdős szabadidőpark épül egy 100 hektáros területen - közölte a beruházást szervező Horvát Kft. vezetője.
Vágólapra másolva!

Horvát Mihály elmondta, hogy a budapesti agglomeráció ezen térségében nincs strandfürdő, ezért az itt élő 100 ezernél is nagyobb számú lakos messzire kénytelen utazni, ha ezt az időtöltést kedveli. E hiány pótlására készült el a terv, amelyhez a geológiai mérések szerint a föld mélyén ezer méterre húzódó, 30 fok körüli termálvíz szolgál alapul.

Ez a kút adja majd a fedett, télen is nyitva tartó látványfürdő medencéjébe a vizet. A szabadidőcentrum építéséhez a szakhatósági engedélyek is készen állnak - tette hozzá. A magántulajdonban lévő terület adottságai kedvezőek.

Van itt egy 25 hektárnyi bányató, ahol a vízisportok űzésére lehet berendezkedni - vitorlázók, szörfösök foglalhatják majd el. Erdő, patak, már meglévő kerékpárút teheti vonzóvá a helyet. A tó körül szálloda, éttermek, apartmanházak épülnek - utalt rá a szervező. A terv megvalósítását a helyi önkormányzat is támogatja.

Annál is inkább, mert a szabadidőközpont nemcsak a gyáli kistérség településeinek közönségét vonzhatja, hanem Soroksár, Kispest, Pestszentlőrinc lakói is megtalálhatják itt az életminőség javításának feltételeit és a a város idegenforgalmi bevételei is gyarapodhatnak.

A beruházás anyagi hátteréhez magánbefektetők teremtették meg az indulás feltételeit, a további pénzeket pályázati úton kívánják megszerezni. Ennek megfelelően még az idén megkezdődhet a megvalósítás előkészítése - mondta Horvát Mihály.