A Wallis Ingatlané lett a Postapalota

Vágólapra másolva!
A Wallis Ingatlan projektcége veheti meg a Posta Krisztina körúti székházát, egyelőre nem tudni, mennyiért. Az eladó elsőre még érvénytelennek nyilvánította a pályázatot, másodszorra azonban beérte egyetlen ajánlattal.
Vágólapra másolva!

Elfogadta a Magyar Posta a WPR Primus Kft. ajánlatát a Krisztina körúti Postapalota megvásárlására kiírt pályázaton - értesült az [origo]. A cégnél megerősítették, hogy a kiírótól hivatalos jegyzőkönyvet kaptak a döntésről.

A WPR Primus Kft. egyedüliként nyújtott be ajánlatot a Posta-székházra, jóllehet a második tender pályázati dokumentációját rajta kívül még tizenöten vásárolták meg. Első alkalommal ugyancsak egyetlen ajánlat érkezett, ezért akkor a Posta indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánította a pályázatot.

A győztes társaságnak a cégadatok szerint ugyan a ciprusi Arsida Investmens Ltd. a tulajdonosa, de a 2007 októberében bejegyzett projektcég, mint Báthory Balázstól, a Wallis Ingatlan vezérigazgató-helyettesétől megtudtuk, a Wallis-csoporthoz tartozik.

A Wallis Ingatlannál egyelőre nem válaszoltak a vételárra és az épület tervezett hasznosítására vonatkozó kérdéseinkre. A Moszkva tér fölé magasodó 19 ezer négyzetméteres ház pályázatban meghatározott minimálára 4 milliárd forint plusz áfa volt. Szakértők szerint az 1924-ben épült palota szállodának, esetleg irodaháznak lehet alkalmas.

A Posta azért értékesíti székházát, mert költségmegtakarítás céljával új építésű, bérelt irodaházba költözik. A vállalat a Népfürdő utcai Gateway irodaházban legalább 2017 végéig 23 ezer négyzetmétert bérel - a költözés jelenleg is tart, és várhatóan áprilisban fejeződik be.

A Wallis Ingatlan eddig elsősorban irodaházak, ipari és kereskedelmi célú ingatlanok fejlesztéséről volt ismert. Portfóliójába tartozik egyebek mellett az Átrium Park, a Stúdium Irodaház, a Millenáris Irodaház, a Máriássy Ház, a Dél-pesti Üzleti Park és az egri bevásárlóközpont, az Agria Park.