Fellendült a lakásépítés az USA-ban

Vágólapra másolva!
Nagy meglepetésre 9,1 százalékkal megugrott az induló lakásépítkezések száma júniusban az Egyesült Államokban, ezzel együtt éves szinten még 26,9 százalékos volt a visszaesés. Az amerikai kereskedelmi minisztérium azt is közölte, hogy az építési engedélyek száma is felszökött a múlt hónapban 11,6 százalékkal.
Vágólapra másolva!

A jelentések szerint a megkezdett lakóingatlan-építések hirtelen júniusi növekedése elsősorban New York város építési rendelkezéseinek módosítására vezethető vissza, máskülönben országosan a családi házépítések elkezdésében csökkenést mért az amerikai kormányzat, amely utólag az építkezésekkel kapcsolatos májusi adatokat felfelé korrigálta.

Az elemzők várakozása szerint júniusban csökkennie kellett volna a megkezdett lakóingatlan-építések számának az Egyesült Államokban májushoz képest.

A Dow Jones Newswires által előzetesen megkérdezett szakértők véleményének az átlaga szerint a júniusban megkezdett lakóingatlan építés 1,2 százalékkal 0,963 millióra esett éves szinten az előző havi 0,975 millióról.