Ősszel kezdhetik a zuglói Mundo építését

Vágólapra másolva!
Zugló képviselő-testülete jóváhagyta az önkormányzat és az Echo Investment közötti előszerződésre vonatkozó előterjesztést, amely a lengyel Echo Investment ingatlanberuházó által a Bosnyák téren megvalósítandó Mundo-Zugló Kerületközponthoz kapcsolódó közmű- és közterületi közlekedési fejlesztési beruházásokat szabályozza - áll a cég közleményében.
Vágólapra másolva!

Az Echo Investment 1,2 milliárd forint, míg az önkormányzat feladatkörébe tartozó beruházások fedezésére az önkormányzat 500 millió forint értékű közcélú építési beruházást vállal.

Az előzetes költségbecslés alapján a közmű és közterületi közlekedési fejlesztési beruházások összege 1,7 milliárd forint. A befektetőre és az önkormányzatra háruló közmű és közterületi közlekedési fejlesztési beruházások pontos és részletes feladatait a felek a 2008. október 31-ig aláírásra kerülő szerződésben határozzák meg.

A beruházó kötelezettségvállalása a kerületközpont és amellett a szükséges közcélú építési beruházások elvégzésére is kiterjed. A társadalmi ügyekért és közvetlen környezetért felelősséget érző beruházó fontosnak tartja a közmű és közterületi közlekedési fejlesztési kiterjesztését, hogy ezzel is hozzájáruljon Zugló egészének fejlődéséhez és fejlesztéséhez.

A kerületközpont terveinek elkészítésére az Echo szerződést kötött a Bánáti-Hartvig Építészirodával. A Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács 2008. júniusában elfogadta az építészeti terveket.

Az építési terület átvétele október 1-jén várható, a beruházó ezután elvégzi a szükséges tereprendezést és a bontás előkészítését. Az önkormányzattal folytatott egyeztetések értelmében a tanuszoda 2009. június 15-ig üzemel; az önkormányzat jelenleg készíti elő a megoldást a tanuszoda jövőbeli pótlására.

A Mundo-Zugló Kerületközpont terveit az Echo Investment a Mofo-BH Studio építészeivel együtt a következő hetekben mutatja be Zugló képviselő-testületének, valamint a sajtónak.

A lengyel befektető 2006 júniusában vásárolta meg a zuglói önkormányzattól a budapesti Bosnyák tér közelében található 6,8 hektáros területet, ahol a 40 milliárd forint összértékű beruházás a tervek szerint 65 000 négyzetméter alapterületű kereskedelmi egységet és 30 000 négyzetméter iroda részt foglal majd magában.