Folytatódik a Köki Terminál építése

Vágólapra másolva!
A beruházó a jelek szerint meggyőzte a környékbelieket, hogy jól járnak a Kőbánya-Kispesti közlekedési csomópontnál létesítendő komplexummal. A lakóközösségek visszavonták a keresetüket, és a környezetvédelmi hatóság sem akadékoskodik, így az építkezés folytatódhat.
Vágólapra másolva!

A Kőbánya-Kispest csomópont területén az eredeti terveknek megfelelően, 2010-re befejeződhet az új intermodális közlekedési csomópont és a hozzá tartozó új üzletközpont építése - állítja a beruházó R-Co Ingatlanforgalmazó Zrt. az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

"A bíróság a napokban hivatalos végzésével feloldotta korábbi, az építkezés felfüggesztését elrendelő határozatát, miután a felfüggesztést kezdeményező felek visszavonták korábbi keresetüket" - idézi a közlemény Légrádi Petrát, a cég kommunikációs igazgatóját. A visszavonás előtt, annak érdekében a beruházó többször egyeztetett a környék lakóközösségeivel, tájékoztatva őket a fejlesztés részleteiről.

Az R-Co Zrt. a napokban kapta meg a környezetvédelmi hatóság határozatát is, amely kimondja, hogy a beruházás folytatódhat, mivel nem jár jelentős környezeti többletterheléssel. E határozat, illetve a társasházak keresetei ügyében meghozott bírósági végzés feloldja, illetve felülírja az ügyben illetékes helyi építésügyi hatóság korábbi, építkezést leállító döntését - áll a közleményben.

A több tízmilliárd forint értékű projekt keretében háromszintes bevásárló- és szórakoztatóközpont épül, továbbá megújul a metró- és buszvégállomás, illetve bővül a P+R parkolóhelyek száma.