Nem jött ajánlat a MÁV Andrássy úti székházára

Vágólapra másolva!
Nem érkezett vételi ajánlat a MÁV Andrássy úti székházára a július 2-ai beadási határidőig, a pályázatot eredménytelennek nyilvánították  - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága hétfőn. Tájékoztatásuk szerint az Andrássy úti székház ügyére - a tervek alapján - ősszel térnek vissza a MÁV-nál.
Vágólapra másolva!

A MÁV Zrt. az idén kétszer hirdetett nyilvános pályázatot az Andrássy úti székház értékesítésére. Az áprilisban megjelentetett második pályázat beadási határidejét május 18-áról június 17-ére, majd július 2-ára hosszabbították meg.

A társaság korábbi tájékoztatása szerint a majdan befolyó vételárat főként az infrastruktúrát érintő tervezett beruházások finanszírozására kívánják fordítani. Időközben a MÁV-csoport Andrássy úti székházában lévő részlegek megkezdték a kiköltözést a közbeszerzésen kiválasztott bérelt épületbe, a Könyves Kálmán körút 54-60. szám alatti Parkway irodaházba.

A MÁV székházból két ütemben költöznek ki, várhatóan az idén augusztusig.

A vasúttársaság a költözést korábban elsősorban azzal indokolta, hogy a cég irányító apparátusa Budapesten öt helyszínen van, amelyből három bérlemény. Az érvek között szerepelt továbbá, hogy a MÁV Andrássy úti székháza műszakilag "leromlott állapotban" van. Az utolsó nagyobb részleges felújítás is több mint húsz éve történt az épületben, ezért az irodaházat nem lehet gazdaságosan üzemeltetni.