[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

[origo] üzleti negyed> ingatlan

Üzletrész Gazdaság Plusz energia hitel devizapiac Itthon
BudapestingatlanMÁV

Ismét meghirdették a MÁV-székházat

2009. 10. 05., 11:54|Utolsó módosítás:2009. 10. 05., 11:55|

Újra megpróbálkozik a MÁV az irodabérlése miatt fölöslegessé vált székháza eladásával. Két épületre együttesen kell ajánlatot tenni az érdeklődőknek.

MIBŐL LESZ LAKÁSA?

Fórum

JÁTSSZ ONLINE!

KORÁBBAN

Idén immár harmadszor hirdeti meg eladásra a MÁV budapesti, 5900 négyzetméter területű székházát - derül ki a hétfőn közzétett hirdetményből. Az előző, júliusban zárult pályázatra nem érkezett ajánlat.

A most kiírt tenderhez ötszázmillió forint pályázati biztosítékot kell letenni. November 19-éig az Andrássy út 73-75. és az Izabella utca 51. számú ingatlanokra együttesen kell ajánlatot tenni. A két ingatlan teljes nettó alapterülete 24 138 négyzetméter.

A vételárat - korábbi tájékoztatás szerint - az infrastruktúra fejlesztésére kívánja fordítani a MÁV. 2008 tavaszán a vasúttársaság még azt tervezte, hogy a két ingatlant egy ingatlan-befektetési alapba viszi 7,5 milliárd forint értéken. A 15 milliárd forint tőkével megalapítani tervezett zárt végű ingatlanalap elindítását végül a válság miatt elhalasztották.

Az alap jegyeinek eladásából befolyó 7,5 milliárd forintot fordították volna új székház vásárlására, így azonban a MÁV a Könyves Kálmán körúton lévő Parkway irodaházat béreli.

Címlapsztori»

Forrás: Getty Images/Marco Prosch Kuba: 60 év után elismerik megint a magántulajdont Alkotmányreformra készül Kuba, és más változások mellett, ennek keretében az alapdokumentumba kerülhet a magántulajdonhoz való jog elismerése. Ezzel közel hat évtizedes ...
    Forrás: Getty Images/iStockphoto/MandicJovan/Mandicjovan Rajtakapták ezt a társkereső oldalt? A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított az online társkereső szolgáltatást nyújtó be2 S.a.r.l. (be2) ellen a fogyasztókkal szembeni ...
    Forrás: Thinkstock Ennyi pénzt rettegünk el péntek 13-án Egyesek számára semmilyen jelentőséggel nem bírnak a péntek 13-ak, míg mások számára igen komoly próbatételt is jelenthet félelmekkel végigélni a napot. Az elmúlt ...
    Forrás: leemage/CB.A.Tafreshi/Novapix/Leemage/B.A.Tafreshi Lebontanák a Tádzs Mahalt? Ultimátumot adott az indiai Legfelsőbb Bíróság a világ egyik legjelentősebb történelmi-kulturális emlékének és fontos turisztikai attrakciójának számító Tádzs Mahal ...

Legolvasottabb cikkek

Ingatlan apróhirdetés

betöltés...
hirdetés

Hirdetés

60
50
40

PARTNEREK AJÁNLATA

Olvasnivaló

Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert Eltűnt a Himaláján két magyar, miután megmászták a Kancsendzöngát.
Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.

További adatok » Időjárás »