Százmillió euróért árulnak egy párizsi palotát

Vágólapra másolva!
Egy, a párizsi magyar nagykövetségtől nem messze álló százéves palotát százmillió euróért hirdetnek megvételre. A leendő vevő háromezer négyzetméternyi százéves luxust és a Rothschildok szomszédságát kapja.
Vágólapra másolva!

Egy francia ingatlanügynökség oldalán olvasható hirdetés szerint tulajdonosa százmillió eurót, azaz 137 millió dollárt (több mint 27 milliárd forintot) kér egy párizsi, az Avenue Foch mentén álló palotáért.

A 3100 négyzetméteres épületet, melyet 1500 négyzetméternyi kert vesz körül, 1912-ben építtette Montmorency hercegnő. Az ő 1927-ben bekövetkezett halála után az épület a híres műgyűjtő, Antenor Patino birtokába került. A Propgoluxury nevű, luxusingatlanokkal foglalkozó portál szerint a százmillió eurós kínálati ár lakóingatlanok kategóriájában a második legnagyobb a világon. (A jelenlegi legdrágábbként számon tartott lakóház a 2006-ban elhunyt Aaron Spelling televíziós producer Beverly Hills-i otthona. Az 1988-ban, a francia kastélyok stílusában épült 123 szobás házat 2009-ben 150 millió dollárért hirdette meg Spelling özvegye.)

A 20 szobás, 12 fürdőszobás Palais Montmorency elképesztő árát indokolhatják egyebek mellett a háznál is régebbi, a 18. századból származó faburkolatok és kandallók, a kristálycsillárok, márványoszlopok és -padlók, aranyozott díszítések, valamint a híres posztimpresszionista festő, Henri Rousseau mennyezeti festménye az ebédlőben. A házról itt láthatók képek.

Az Avenue Foch a Diadalívtől indul és a Bois de Boulogne nevű közparkig fut. Egész Párizs legszélesebb és az egyik legmagasabb presztízsű sugárútja, olyan családoknak van itt ingatlanjuk, mint az Onassis és a Rothschild família - de ezen az úton van a párizsi magyar nagykövetség is.