[origo] címlap24 órakomment.huvidea[freemail]iWiW

> ingatlan

Üzletrész Gazdaság Plusz energia hitel devizapiac Itthon
Forrás: NorthfotoKipipál egy feladatot, de nem robbantja a piacot az új szocpol

Segíthet pár ezer bajba jutott devizaadóson, minimális hangulatjavulást okozhat a lakáspiacon, de nem tudja felpörgetni a gazdaságot a kormány új lakásprogramja. A ...

Forrás: MTI/H. Szabó SándorKapkodnak a balatoni ingatlanokért

A nyaralóvásárlási szezon márciusban szokott indulni a ...

Újabb drasztikus visszaesés a lakásépítésben

Idén az első negyedévben 2444 új lakás épült, 22,2 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.

Minilakásokra buknak a pestiek

Ötből két vásárolt lakás 40-60 négyzetméter közötti Budapesten, de egyre többen keresnek ennél is kisebb, 20-40 négyzetméter közötti ingatlant.

Másfél év után újra nőttek a lakásárak

Az első negyedéves adatok alapján négy százalékkal növekedett a téglalakások ára, míg a paneleké egy százalékkal emelkedett az országban.

Alig lassult a használt ingatlanok piaca a végtörlesztés óta

Továbbra is sok a tranzakció a lakóingatlanok piacán annak ellenére, hogy két hónapja lezárult a végtörlesztési időszak.

Állami lökésre mozdulhat a lakáspiac

A lakásárak idén várhatóan már nem csökkennek tovább, az új lakásépítések száma azonban eshet, amelyen csak az állami szerepvállalás segíthet.

A két világháború közti válságban is több lakás épült, mint most

A lakásépítés több évtizedes mélypontra csökkent, még a két világháború között és az ötvenes évek gazdasági válságaiban is több új lakás épült Magyarországon, mint tavaly.

A pesti kerületekben keresnek lakásokat a külföldiek

Bár a válság hatására 2009-re szinte teljesen eltűntek, lassan visszatérnek a külföldi vevők a hazai lakáspiacra.

Demján gigaüzletén hízott a magyar ingatlanpiac

Bár részben a Trigranit ügyletének köszönhetően jelentősen bővült a magyar ingatlanbefektetési piac, ám egy elemzés szerint jövőre nem lesz növekedés, mert nincs elég eladó ingatlan.

Az ingatlanadótól félnek a lakásfejlesztők

Az ingatlanpiaci szakértők felemásan látják a jövőt: van, aki úgy látja, hogy a visszatérő lakáshitel-kamattámogatás is élénkítheti a keresletet, de akad olyan vélemény is, amely szerint jövőre még enyhe csökkenés lehet a lakáspiaci forgalomban és az árakban is.

Nyolcvan éve épült olyan kevés lakás, mint most

A harmincas évek óta nem fordult elő Magyarországon, hogy egy év alatt olyan kevés lakás épült volna, mint amennyinek az átadása az idén várható - hangzott el kedden a Portfolio.hu Property Investment Forum ingatlanpiaci konferencián.

Zöldirodaház épül az Ibis szálló helyén

Környezettudatos megoldásokkal tervezett irodaház épül Budapesten, a XIII. kerületi Ibis szálló helyén.

Tovább zuhan a lakáspiac Magyarországon

Budapesten az országos átlagnál jóval kevesebb lakást építettek idén szeptemberig, az építési kedv egyedül a községekben nem csökkent jelentősen.

Lassan elfogynak a telkek Budapest környékén

A válság első két évében közel 40 százalékkal zuhanó telekpiaci forgalom idén várhatóan további 15 százalékkal csökken.

Duna House: Csökkenő ingatlanárakat hozhat a végtörlesztés

Hamar vevőre akarnak találni azok a végtörlesztők, akik a devizahitellel terhelt lakásuk árából akarják kifizetni tartozásukat, ami az ingatlanárak 5-10 százalékos eséséhez vezethet a Duna House ingatlanközvetítő szerint.

Megindult a fővárosi újlakás-kínálat fogyása

A tavalyinál 40 százalékkal kevesebb új társasházi lakást adhatnak át az idén Budapesten, így öt év után az eladott lakások száma újra meghaladhatja az átadottakét - derül ki az OTP Jelzálogbanknak a fővárosi újlakás-piacot vizsgáló elemzéséből.

GKI: Tovább esnek a lakásárak

Az üzleti ingatlanok szegmensében javult a helyzet, a lakáspiacon viszont nőtt a borúlátás a második negyed évben a GKI felmérése szerint.

Befulladt projektek partneréül ajánlkozik egy ingatlanfejlesztő

Százmillió eurónyi tőkével mozdítananá ki a mélypontról a hazai és szomszédos országok ingatlanpiacát az egyik magyar fejlesztő.

Már törvényjavaslat is van róla, hogyan váljunk Kelet-Európa Luxemburgjává

A parlament előtt van az úgynevezett szabályozott ingatlanbefektetési társaságok létrehozásáról szóló törvénytervezet.

Titkolózik a Köki tulajdonosa, Leisztingerhez vezetnek a szálak

Számos jel utal arra, hogy az ősszel megnyíló új kispesti bevásárló- és városközpont, a Köki Terminál mögötti cég titokzatos svájci cégeken keresztül az egyik legnagyobb hazai befektetőhöz, Leisztinger Tamáshoz köthető.

Sikerül-e Kelet-Európa Luxemburgjává válni?

A kormány az offshore helyen parkoló vagyonok hazahozatalát várja egy újonnan tervezett társasági formától, a REIT-től, de adótanácsadók ebben nem reménykednek.

Nem esnek vissza a lakásárak, hiába indulnak a banki árverezések

Sok függ még a kidolgozásra váró részletektől, de a kormány és a Bankszövetség megállapodása alapján beinduló árverezések vélhetően nem fogják drasztikusan lejjebb szorítani a magyarországi lakásárakat - így foglalható össze az [origo]-nak nyilatkozó ingatlanszakemberek véleménye.

Ősszel indulhat a fiatal házasoknak szánt földprogram

A gyermeket vállaló házaspároknak szánt, ősszel induló földprogramhoz a jelenleg bérbe adott földek egy részét szeretné felhasználni az állam az agrártárca államtitkára szerint.

OTP: Csekély lakásdrágulás a XI., jelentős áresés a VI. kerületben

A válság miatt átlagosan közel hét százalékkal csökkentek országszerte az ingatlanárak az OTP Jelzálogbank értéktérképe szerint.

Libanoni milliárdos veszi meg a budapesti Intercontinentalt

Az amerikai Morgan Stanley bankház tulajdonából egy Monacóban élő libanoni üzletemberhez kerül más európai hotelek mellett a budapesti Intercontinental is.

Napi Gazdaság: Megveszi az állam a köztévé székházát

Közös megegyezéssel felbontja a Wallis leánycége és az állam a köztévé óbudai gyártóbázisának bérléséről szóló szerződést, és az állam megveszi az ingatlant - áll a Napi Gazdaság mai cikkében.

Júliusig lesz érvényben a kilakoltatási tilalom

Bár az kilakoltatási moratóriumra vonatkozó eredeti javaslat nem szabott meg határidőt, a parlamentben szerdán elfogadott törvénymódosítás szerint július 1-ig lesz érvényben a tilalom.

Három pláza nyit idén a fővárosban

Idén három pláza nyílik Budapesten, ezzel újabb 90 ezer négyzetméterrel bővül a fővárosi bevásárlóközpontok piaca - írta a Világgazdaság.

Az adósok idegeire mehet az új társasházi törvény

Három hónapnyi tartozás után bejegyezhető jelzálogjog és gyorsabb bírósági eljárás - az új társasházi törvény mindenek előtt ezzel a két módosítással könnyítené meg a nem fizető lakókkal szembeni fellépést.

Meghosszabbították a lakásárverési moratóriumot

A kormány keddi döntése szerint a kilakoltatási moratórium lejártáig, április közepéig tilos lakásokat árverezni.

ingatlanar lakasfelujitas irodaberles
Zanussi ZWQ 35104 felültöltős mosógép az eluxshop.hu-tólA+ energiaosztály, maximum 1000 fordulat/perc centrifuga, max. 6 kg ruhatöltet, késleltetett indítás
74 900 Ft

24 óra hírei »

Legolvasottabb cikkek

Ingatlan apróhirdetés

betöltés...
hirdetés

Olvasnivaló

Öreg hal vagy alfahím? Húsz év alatt keményebb, magányosabb lett, de még mindig harcol az álmáért. Orbán Viktor ötven éves.
Nem keresik tovább Erőss Zsoltot és Kiss Pétert Eltűnt a Himaláján két magyar, miután megmászták a Kancsendzöngát.
Tíz percig tartott a per Elhalasztották Oscar Pistorius perét, miután a vád még nyomozni akar a gyilkosság ügyében.

További adatok » Időjárás »

Partnerek

Forrás: AFP Forrás: MTI