Elfogtak két autólopással gyanúsított férfit

Gépkocsis üldözés után a rendőrségnek sikerült hétfőn Szentendre határánál megállítani és elfogni egy férfit, aki nem sokkal korábban társaival egy Audi típusú gépkocsit tulajdonított el a fővárosi III. kerületi Malomkerék utcából.

A lopás hétfőn reggel történt, amikor az egyik gyanúsított, T. Ferenc 19 éves budakalászi lakos, két társával a Malomkerék utca egyik háza elől, "beugrásos módszerrel", eltulajdonított egy Audi A4-es típusú gépkocsit. Az ellopott járműbe ketten ültek be, míg T. Ferenc egy Ladával követte őket. A tulajdonos értesítette a rendőröket, akik a Szentendrei úton figyeltek fel a nagy sebességgel közlekedő két gépkocsira.

A rendőröknek Szentendre határánál sikerült megállítaniuk a Ladát és így elfogták T. Ferencet. A rendőrjárőr pedig nem sokkal később megtalálta az ellopott Audit Pomázon, a Diófa utcában. T. Ferenc gépkocsijában nyers gépjárműkulcsokat, míg a nála tartott házkutatás során egy körözött Volkswagen Sirocco típusú gépkocsit találtak.

Az Audi tulajdonosa fényképről felismerte a gépjárműrablással gyanúsított másik két férfit is, akik közül a 23 éves H. Zoltán szentendrei lakost Pomázon, egy presszóban fogta el a BRFK Gepárd-csoportja. A harmadik gyanúsított, a 24 éves W. Attila jelenleg még szökésben van.

(MTI)