Arculatot és nevet vált a Magyar Televízió két csatornája

A Magyar Televízió (MTV) Rt. március 20-tól új arculattal jelenik meg a nézők előtt, továbbá megváltozik a két csatorna elnevezése is.

Szabó László Zsolt, az MTV elnöke jelezte, hogy az MTV Rt. egyes csatornája magyar l (ml), míg a kettes csatorna magyar 2 (m2) néven mutatkozik be.

Március 20-tól az m2 24 órában sugároz műsort. Az MTV elnöke kifejtette: az általa vezetett közszolgálati televízió lezárt egy hosszú évek óta húzódó átszervezési folyamatot, amelynek során az adó pénzügyi helyzete is stabilizálódott.

Szabó László Zsolt utalt arra, hogy az utóbbi időben drasztikusan csökkent az MTV nézettsége, de reményét fejezte ki, hogy az új arculat ismét vonzóvá teszi a nézők előtt a Magyar Televízió mindkét csatornáját.

Az MTV nagy hangsúlyt fektet a hírműsorokra, ezért a következő időszakban naponta, déli 12 órától 13 óráig külön híradót, este 18 órától 19 óráig a nap legfontosabb háttéreseményeit és információit bemutató hírműsort sugároznak.

A megszokott időpontban, azaz 19.30 órakor jelentkezik az esti Híradó, 22 órától pedig 10 perces hírösszeállítás lesz látható.

(MTI)

Ajánló:

Korábban:

(2000. március 16.)