G. Nagyné Maczó Ágnes elvállalná a Magyarok Világszövetsége elnöki posztját<br/>

Vágólapra másolva!
G. Nagyné Maczó Ágnes, Üröm polgármestere indulni akar a Magyarok Világszövetsége elnöki tisztségéért. Maczó Ágnesnek konkrét elképzelései vannak a szövetség jövőjéről, többek között a szórványmagyarsággal fűzné szorosabbra a kapcsolatot az internet segítségével.
Vágólapra másolva!

A volt parlamenti alelnök kedden elmondta: a világszervezet melbourne-i és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének felkérése után most Kanadából, a szövetség torontói szervezetétől is megkeresték levélben, hogy induljon a májusban esedékes tisztújításkor az elnöki posztért.

A hivatalos jelölése még hátra van, de már hozzálátott a szövetség új programjának kimunkálásához. Eszerint a szövetség minden pártpolitikától független szervezetként, a nemzeti érdekek érvényesülésével működne. Alapszabály módosítása a mindenkori kormánnyal való együttműködésen alapulva, és hatpárti konszenzussal jönne létre. Az első évet a rendteremtésre szánná G. Nagyné Maczó Ágnes. A szórványmagyarsággal szorosabb kapcsolattartást építene ki. Ehhez az internetet is igénybe venné.

Mivel a Magyarok Világszövetsége elnöki tisztsége társadalmi funkció, G. Nagyné Maczó Ágnes az ürömi polgármesteri teendők mellett látná el az ezzel járó feladatokat.

(MTI)

Ajánló: