Brit zenei díjat nyert az Imperium Galactica II

A brit filmakadémia (BAFTA) október végén rendezett díjkiosztó ünnepségén egy magyar játék, az Imperium Galactica II kapta meg azt a zenei díjat, amelyre több mint 600-an pályáztak, Franciaországtól az Egyesült Államokig. E rangos díj elnyerése alkalmából november 7-én, kedden 14 órakor az [origo] Társalgó vendége Fehér Gábor, a szoftvert fejlesztő Digital Reality vezetője, és Kreiner Tamás, a díjnyertes zene szerzője.

Két év fejlesztés után, 1999 végén került a boltokba az Imperium Galactica II - Alliances című program, amely gyorsan rendkívül népszerűvé vált. A stratégiát és akciót ötvöző játékban nem kisebb a célunk, mint a teljes univerzum meghódítása. A Galaktikus Birodalom építése egyaránt jelent utazást, felfedezést, technikai fejlesztést, kolonizációt, hatékony gazdálkodást, kémkedést, tárgyalásokat és háborúkat. A 4 CD-t megtöltő játékban mindehhez a világűr és számos galaxis 80 bolygótípusa szolgál színhelyül.

Minden játékos saját maga tervezte űrhajóflottával vághat neki a kalandoknak. A történet-generátor gondoskodik róla, hogy bármelyik faj bőrébe bújva kezdjük újra a játékot, sosem találkozunk kétszer ugyanazzal a történettel. Az űrbéli vagy felszíni csaták valós időben folynak, és az interneten keresztül egyszerre akár hatan is küzdhetnek az univerzum feletti hatalomért.

A játék előzetese a világpremierrel egy időben az [origo] SzoftverBázisában is megjelent, letölthető formában.

>> Belépés a vendégszobába <<


Ajánló:

A játék hivatalos honlapja