Orbán Viktor Rapcsák Andrást támogatja

Hódmezővásárhely az országnak az egyetlen olyan városa, ahol az 1998-as választásoknak már az első fordulójában a polgári világ jelöltjét juttatták parlamenti mandátumhoz Rapcsák András személyében - mondta Orbán Viktor csütörtökön a Csongrád megyei településen rendezett fórumon, amelynek házigazdája Rapcsák András, a december 3-ai időközi helyhatósági választás egyik polgármester-jelöltje, korábbi polgármestere volt, akit az önmagát feloszlató önkormányzat másfél évvel ezelőtt felfüggesztett állásából.

A miniszterelnök a december 3-ai választással kapcsolatban megjegyezte, hogy látszólag helyi ügyről van szó, de ami történik, annak talán az egész országra kiható jelentősége lehet. A választás tétjét úgy határozta meg: az elmúlt sikeres tíz év teljesítménye az egyik oldalon, s ez Rapcsák András nevéhez fűződik, ígérethalmaz a másikon. Kérte a fórum résztvevőit, hogy józan ésszel a tények alapján döntsenek, s ne zűrös, átláthatatlan, kalandszerű ígérgetéseknek legyenek a hívei.

- Egy ország, egy város előmeneteléhez, boldogulásához az elmúlt tíz évben vállalkozó szellemű emberekre és a lakosság munkájára volt szükség - szögezte le, majd úgy folytatta, hogy a munka a jövőben is a siker zálogát fogja jelenteni. A miniszterelnök kijelentette: "ha tehetném, én Rapcsák Andrásra szavaznék".

Azzal kapcsolatban, miért hagyta a polgári kormányzat idáig fajulni a helyzetet az alföldi városban, Orbán Viktor azt mondta, hogy az önkormányzatiság komoly dolog, a kormányzatnak óvatosnak kell lennie a helyi ügyeket illetően. - Ami történt, mi nem tudjuk helyrehozni, ezt önöknek kell rendbe tenniük - közölte Orbán Viktor.

Isépy Tamás országgyűlési képviselő szerint ami Hódmezővásárhelyen történt, azt "az önkormányzatiság diszkrét bájának lehetne nevezni", a város jelenlegi vezetői feltalálták az életfogytiglan felfüggesztett polgármester-státuszt - közölte.

Szita Károly országgyűlési képviselő, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke ama véleményének adott hangot, hogy azok az emberek teremtik a biztos holnapot, akik sok tegnapon bizonyítottak. Megvalósítható helyi programok kellenek, amelyek mindenki számára maradandó értékeket teremtenek - hangoztatta.

(MTI)