Változások az FKGP frakcióvezetésében

Személyi változások várhatók a kisgazdapárt frakciójának vezetésében - döntött az FKGP elnöksége. A kisgazdák soha nem voltak még ilyen egységesek, mint most, a pártot ért sorozatos támadások kereszttüzében - szögezte le Torgyán József pártelnök a szombaton Gödön kezdődött háromnapos ülés alkalmából az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Torgyán József elmondta, hogy az elnökségi tagok döntő többsége részt vesz a találkozón - csupán hárman jelentették be távolmaradásukat. A pártelnök aláhúzta: az ülést azért kellett e szokatlan időpontra tenni, mert január 3-án találkozóra hívta meg a tizenkilenc megye és a főváros kisgazdaelnökeit, ami előtt célszerű a párt elnökségének áttekintenie a következő időszak legfontosabb kérdéseit. Más források szerint Torgyán József januári külföldi utazása miatt ragaszkodott a meglepő időponthoz.

Gyimóthy Géza, a kisgazdapárt alelnöke a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott: a szombati ülésen vett csak részt, amelyen a pártelnök részletes beszámolóját hallgatták meg, a többi között Kövér Lászlóval folytatott tárgyalásairól. A frakcióvezető-helyettesi posztokon személyi változások várhatóak, amelyekről döntéseket is hoztak - közölte a politikus. Gyimóthy Géza alelnök a Magyar Hírlapnak arra a kérdésére, hogy született-e döntés Csúcs László esetleges MNB-alelnöki székbe delegálásáról, nem kívánt válaszolni. Csúcs László frakcióvezető-helyettes, aki nem tagja a kisgazdapárt elnökségének, a Magyar Hírlapnak úgy nyilatkozott: nem tartja valószínűnek, hogy pártja jelöli a posztra.

(Magyar Hirlap)

Korábban:

( 2000. december 30.)