Ammóniaszállító tartálykocsik siklottak ki Pécsett

Ammóniaszállító vasúti tartálykocsik siklottak ki csütörtökön, a reggeli órákban Pécsbánya-rendezőn. A két kocsi az oldalára borult, de a tartályok nem sérültek meg.

A Pécsről Villányon át Horvátország felé tartó tehervonat négy kocsija a délkeleti külváros rendező pályaudvarán áthaladva a 13-15-ös váltónál siklott ki. Két tartálykocsi az oldalára borult, de a bennük szállított ammónia szerencsére nem jutott ki a környezetbe.

Nagy Tibor ezredes, pécsi tűzoltóparancsnok elmondta, hogy a két felborult kocsit a tartályaikban szállított ammónia átfejtése után helyezhetik csak vissza a vágányra. "Hogy a veszélyes anyag eközben ne szennyezhesse a környezetet, a tűzoltók nagy mennyiségű vizet porlasztanak a levegőbe, az esetleg kiszivárgó ammónia lekötésére" - mondta a tűzoltóparancsnok.

A helyszínen tartózkodnak a környezetvédelmi felügyelet és a polgári védelem szakemberei is, hogy az ötös skálán hármas veszélyességi fokozatúnak minősülő helyzetben szükség esetén megtegyék az egyéb intézkedéseket.

(MTI)