Milliókat vettek fel lopott bankkártyával

Egy Bács-Kiskun megyei település önkormányzatának munkatársától még a karácsonyi bevásárlás idején ellopták az irattárcáját. Az irattárcában volt a polgármesteri hivatalnak a bankkártyája és PIN-kódja is. A rendőrség két gyanúsítottat már előzetesbe helyezett, a harmadikat körözik.

Bankkártyával való visszaélés bűntettének alapos gyanúja miatt folytat eljárást a Szegedi Rendőrkapitányság két férfi és egy nő ellen, az egyik férfit és az asszonyt előzetes letartóztatásba helyezték, társukat körözi a rendőrség. Balogh Zoltán alezredes, szegedi rendőrkapitány elmondta, hogy a bűncselekmény még tavaly decemberben, a karácsonyi nagy bevásárlások idején történt a szegedi Mars téri buszpályaudvaron. Eddig a nyomozás érdekei miatt nem hozhatták nyilvánosságra a történteket.

Egy Bács-Kiskun megyei település önkormányzatának munkatársától
ellopták az irattárcáját, a zsebtolvajlással a rendőrség a letartóztatásban lévő nőt gyanúsítja. Az irattárcában volt a sértett hitelkártyája mellett munkahelyének, a polgármesteri hivatalnak a bankkártyája és PIN-kódja is. A három gyanúsított sorra járta a pénzkiadó automatákat, és az önkormányzati kártyával összesen 3 millió 500 ezer forintot vettek fel.

Akciójuk közben az automatáknál lévő kamerák felvételt készítettek róluk, így a rendőrség gyorsan azonosította őket. Egyiküknek sikerült eltűnnie a rendőrök elől, ellene körözést adtak ki. Két gyanúsított ellen pedig folyik az eljárás. A nyomozás során a pénz nem került elő.

(MTI)