Megtalálták az eltűnt helikoptert

Megtalálták a pénteken eltűnt Robinson-44-es típusú helikoptert. A magángépet Pilisszentkereszt és Pilisszentlászló között a hegyoldalba befúródva észlelték- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A magángépet vezető pilóta
életét vesztette.

A helikopter roncsait a Készenléti Rendőrség légi rendészetének MI-2-es helikoptere észlelte, amely mindössze ötven méteres magasságból fürkészte a tájat. A földi mentőegységek a nehezen megközelíthető terepen kora este értek oda a Robinson 44-es típusú légi jármű roncsaihoz.

Fotó: HavariaPress

A keresésben a földi erők mellett szombaton hat helikopter is részt vett, a roncsra a szombati légi kutatás lefújása után, az utolsó kör megtételekor bukkantak rá.

A roncs fölött valószínűleg már többször is elrepültek a mentőegységek, de a hófödte vidéken a sajátos fényviszonyok miatt nem vették észre a kék-fehér színűre festett helikopter maradványait.

A Robinson-44-es pénteken délelőtt szállt föl Egerből, úticélja a Győr mellett található Pér repülőtere volt. A helikopter a gépet vezető egri
vállalkozó tulajdona volt. A jármű Tatabánya térségében megfordult, és Máriahalom környékén tűnt el a légi irányítók radarjáról.

A kutatásban részt vevő szakemberek szerint a pénteki időjárási körülmények nagy gyakorlatú pilótákat is próbára tettek volna.

(MTI)