Fekete Angyal - közeledik a nyomozás vége

Várhatóan még ebben a hónapban befejezi a nyomozást a rendőrség a sorozatgyilkossággal gyanúsított kórházi nővér, Faludi Tímea ügyében. A nyomozás eredményét rövidesen sajtótájékoztatón tárják a közvélemény elé. A Magyar Hírlap úgy tudja, a legutóbb beérkezett szakértői vélemények nyomán némiképp változott a Fekete Angyal cselekményének megítélése. Elképzelhető, hogy a korábbi huszonegy áldozattal szemben legfeljebb öt-hat emberöléssel fogják gyanúsítani.

Rendőrségi források is megerősítették információt, amely szerint két héten belül megkezdődhet az iratismertetés a Fekete Angyalként elhíresült, sorozatgyilkossággal gyanúsított kórházi nővér ügyében.

A nyomozásból hátralévő rövid idő ad választ arra a kérdésre, hogy Faludi Tímea mellett eljárás alá vonják-e B. Krisztiánt, a gyanúsított nővér munkatársát, aki több halálos injekció beadásának szemtanúja volt, s mindeddig a bűncselekmény koronatanújaként hallgatták ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság vizsgálati főosztályán.

Több szakértői véleményre már nem várnak, s további tanúkat sem idéznek a nyomozás vezetői. Az év elején letartóztatott Faludi Tímea vallomása szerint a Nyírő Gyula Kórházban az elmúlt két év folyamán több mint húsz beteg halálát okozta vénába beadott nyugtatókkal. A nővér éjszakai szolgálata során végzett kiszemelt áldozataival. Állítása szerint nem bírta nézni szenvedésüket. A lap információi szerint a napokban beérkezett szakértői vélemények nem fogalmaztak teljesen egyértelműen a Fekete Angyal által beadott injekciók és a betegek halála közötti ok-okozati összefüggésről.

Ezt többnyire csak valószínűsítik, és elképzelhetőnek tartják, hogy a Tímea nővér által beadott, egyébként nem mérgező injekciók vezettek egyes legyengült betegek halálához. Ám megítélésük szerint mindezt csak a nővér önmagára terhelő vallomásával együttesen értékelheti bűncselekményként a bíróság. A gyilkosságok előre megfontolt minősítését egyelőre kizárólag a gyanúsított vallomása igazolja. A nyomozás legfrissebb megállapításairól nem ad információt a BRFK. Várhatólag a hónap közepén nagyszabású sajtótájékoztatón ismertetik a példátlan ügy minden részletét.

Korábban:

Titkosan kezelik Tímea nővér áldozatainak névsorát

Nem elmebeteg F. Tímea