Mikola-rokon a Hungaropharma privatizációjában

Az egészségügyi miniszter szerint nem összeférhetetlen, hogy öccsének cége sikerrel szerepelt egy gyógyszer-nagykereskedelmi privatizációs pályázaton.

Az egészségügyi miniszter szerint nem összeférhetetlen, hogy öccsének cége sikerrel szerepelt egy gyógyszer-nagykereskedelmi privatizációs pályázaton. Mikola István azt is közölte, hogy a tárca nem vett részt a tender elbírálásában. Mikola Bálint vállalkozása a Magyar Gyógyszer Rt. Hungaropharma részvényeinek 5%-át százalékát veheti meg - tudta meg az RTL Klub.

A Magyar Hírlap arról számolt be szombati számában, hogy Mikola István testvére is tulajdonosa annak a cégnek, amely másik három társasággal együtt megnyerte a Hungaropharma Rt. privatizációjára kiírt pályázatot. A cég a hazai gyógyszer-nagykereskedelem piacvezetője, az egész országban tevékenykedik, csaknem az összes kórháznak, mintegy kétezer gyógyszertárnak és több, kisebb nagykereskedőnek szállít.

Az óriásügylettel a gyógyszer-nagykereskedelmi piac több mint fele a konzorciumban résztvevők kezében kerülne, ezért a Gazdasági Versenyhivatal elé kerül a tranzakció.