A héten döntenek a Schlecht-ügyben

Valamikor a héten dönt az ügyészség arról, folytatják-e a Schlecht Csaba ellen csődbüntett, adócsalás és közokirat-hamisítás gyanúja miatt indított eljárást. A nyomozást szeptember 11-én, arra hivatkozva szüntette meg a Budapesti Rendőr-főkapitányság, hogy az összegyűlt adatok alapján nem állapítható meg bűncselekmény. Az eljárás felfüggesztése ellen többen is tiltakoztak.

A héten várható döntés a Schlecht Csaba és Kaya Ibrahim közötti cégeladások miatt indított ügyben. A napi sajtó mára jelezte előre a döntést, ám mivel több (négy) beadvány érkezett a Fővárosi Főügyészségre és a Legfőbb Ügyészségre is adtak be panaszt, ezeket mind el kell bírálni, így a döntés csak valamikor ezen a héten várható - tudta meg az [origo] Borbély Zoltántól, a Fővárosi Főügyészség sajtószóvivőjétől.

A Schlecht ellen csődbüntett, adócsalás és közokirat-hamisítás miatt folytatott eljárást szeptember 11-én szüntették meg. A Budapesti Rendőr-főkepitányság arra hivatkozott, hogy a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény, és az eljárás folytatásától sem várható eredmény. A megszüntető határozat ellen többen is panasszal éltek.

Schlecht Csaba ugyanazon a napon vásárolt meg 11 gazdasági társaságot, melyek közül kilencet Simicska Lajos - a Fidesz egykori gazdasági igazgatója, volt APEH-, majd Magyar Fejlesztési Bank-, leendő OTP Lakás-takarékpénztár-elnök - alapított.

Schlecht a cégeket egy héten belül ugyancsak egyszerre értékesítette. A vevő Kaya Ibrahim volt. Korábban kiderült, hogy csak az egyik cégnél - a Centum Nyomda Kft.-nél - 88 millió forint adósság gyűlt össze.

[origo]

Korábban:

Az SZDSZ követeli a Schlecht-ügy folytatását
2001. szeptember 20.