Húsvillával támadta meg a rendőrt

Megtámadta egy húsforgató villával Székesfehérváron egy 44 éves férfi az őt előállítani próbáló rendőrt. A férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki korábban. Amikor a rendőrök a lakásáról be akarták vinni, nem engedte be a rendőröket, ezért rátörték az ajtót. Ekkor arcon szúrta az intézkedő főtörzsőrmestert.

A székesfehérvári rendőrök péntek este elő akartak állítani egy férfit, aki ellen egy korábbi bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki a városi bíróság. A 44 éves M. Ferenc azonban nem nyitott ajtót a kiérkező rendőröknek.

Amikor többszöri felszólítás ellenére sem engedte be a rendőröket, rátörték az ajtót. M. Ferenc két húsforgató villával várta a rendőrséget. Megpróbált a fürdőszobába bezárkózni, de nem volt ideje magára csukni az ajtót. Az ajtórésen kiszurt az őt üldöző rendőrre. Az intézkedő főtörzsőrmestert jobb szeme alatt egy centiméterre érte a szúrás. M. Ferencet végül legyűrték és megbilincselték. Jelenleg őrizetben tartják, hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. A megtámadott rendőr sérülése nem súlyos - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.