Bankrablókat fogtak Budapesten

Két fegyveres férfi ki akart rabolni egy pénzintézetet a fővárosban, de a közelben tartózkodó járőrök épp időben érkeztek, és a bankból kijövő támadókat az utcán elfogták. Bár a rendőrök és a rablók fegyvert fogtak egymásra, lövésekre nem került sor, mert a támadók megadták magukat.

Fotók: Havaria Press
Két fegyveres férfi próbálta kirabolni a Nagy Lajos Király útján lévő OTP-t kedden délelőtt. Miután beléptek a bankba, több lövést adtak le a levegőbe, és felszólították az alkalmazottakat a pénz átadására. A pénzintézetben többen tartózkodtak, őket a földre kényszerítették.

Két gyalogos rendőrjárőr a közelben tartózkodott, amikor arra lettek figyelmesek, hogy egy kiabáló nő fut ki a bankból az utcára - mondta az [origo]-nak Bálint Gabriella, az ORFK sajtóügyeletese. Ezután a rendőrök észrevettek két futva menekülő férfit, és utánuk eredtek. Felszólították őket, hogy álljanak meg, mire azok feléjük fordultak, és ráfogták a rendőrökre fegyvereiket. A két rendőr is elővette pisztolyát,

Az utcán heverő pénz
de lövésekre nem került sor, mert a rablók megadták magukat, és letették a földre a fegyvereket. A rendőrök ekkor elfogták őket. Eközben a náluk lévő szatyrokból szétszóródott a zsákmányolt pénz.

Az egyik támadó kezén súlyos lőtt sérülést szenvedett, de egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan hogyan sérült meg. Az MTI úgy tudja, hogy a bankban lévő biztonsági őr fegyverével sebesítette meg a rablót. A támadók bántalmazták a pénzintézet alkalmazottait közülük egy nőt kellett kórházba szállítani. Az eset szemtanúi közül többen is sokkos állapotba kerültek.