Két polgármester mondott le párttagságáról

A nyírbátori MDF-es polgármester a Centrum Pártban fog a továbbiakban politizálni. A százhalombattai SZDSZ-es városvezető pedig függetlenként, "valamennyi párttól egyenlő távolságot tartva" kíván tovább tevékenykedni.

Lemondott a Magyar Demokrata Fórumban viselt tisztségeiről, felfüggesztette párttagságát, és a Centrum Pártban politizál tovább Petróczki Ferenc Nyírbátor polgármestere, aki lemondását azzal indokolta, hogy ma már nem találja az MDF-ben azt az eszmeiséget, amely alapján az 1980-as évek végén a párthoz csatlakozott. A politikus hozzátette: már régóta foglalkoztatta a távozás gondolata.

Petróczki Ferenc az MDF országos elnökségének és választmányának egyaránt tagja volt, regionális pártelnökként tevékenykedett Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, valamint tagja volt a szabolcsi választmánynak, s egykor elnöke is volt a Szabolcs megyei szervezetnek.

A polgármester elfogadta Kupa Mihály egykori pénzügyminiszter felkérését, és a Centrum Pártban politizál tovább, s nem elképzelhetetlen, hogy akár országgyűlési képviselőjelöltséget is vállal. A jelölésről még folynak az egyeztetések, az viszont tény, hogy ősszel Nyírbátorban, a Centrum Párt támogatásával indulok az önkormányzati választáson, és újra megpályázom a polgármesteri tisztséget, amit 1990 óta betöltök - fűzte hozzá Petróczki Ferenc.

Lemondott SZDSZ-tagságáról Vezér Mihály, Százhalombatta polgármestere. Közleményében Vezér Mihály úgy fogalmaz: a közelgő választások kapcsán sajnálattal tapasztalja a politikai közélet hangnemének eldurvulását, amely mindinkább fokozza az emberek megosztottságát. "Szilárd meggyőződésem, hogy ehhez a folyamathoz nekem a város vezetőjeként nem szabad hozzájárulnom. Ezzel szemben a közösségi célok érdekében a lakossági összefogást kell erősítenem, minden pártpolitikai elkötelezettségtől mentesen" - írja a közleményben. Hozzáteszi: úgy érzi, hogy a kialakult helyzetben csak valamennyi párttól egyenlő távolságot tartva tudja vállalni ezt az eddig is vallott elvét. Mint írja, független polgármesterként a jövőben is a város polgári demokratikus fejlődéséért kíván dolgozni. 

Az SZDSZ illetékesei hétfőig hivatalosan nem értesültek a polgármester pártból való kilépéséről.

Ajánlat:

Választási oldal