Ma éjjel kicsomagolják az Erzsébet hidat

A hidat még pénteken éjjel vonták be kék színű műanyag lepellel és hétfőn éjszaka csomagolják ki. Az akciót kitaláló művészek hajót formáztak a lepel segítségével a hídból. Az alkotáson  feliratok a választásokon való részvételre buzdítanak. Összesen 9 millióba került a háromnapos műalkotás, ennek nagy részét a Soros Alapítvány állta.

A becsomagolt Erzsébet híd
Fotó: Barakonyi Szabolcs
Az Erzsébet hidat három napra kék lepelbe vonták. Pénteken éjszaka öltöztették fel és hétfőn éjszaka csomagolják ki a hidat 20 alpinista segítségével. A Super Group művészcsoport Christo bolgár származású művész ötlete nyomán öltöztette fel a hidat. Christo már több nyugat-európai nagyváros középületét becsomagolta korábban.. A művészek a rendhagyó alkotás segítségével is a választási részvételre bíztatják az embereket. Az alkotáson az "Egy hajóban evezünk - Szavazz" felirat olvasható.

Az alkotók elmondták, hogy az alkotást nem közpénzekből valósították meg. Összesen 9 millió forintba került az Erzsébet híd becsomagolása. Ebből 5 milliót a Soros Alapítvány fizetett, a fennmaradó költségek egy részét Zwack Péter állta.

Korábban:

Becsomagolják az Erzsébet-hidat