Halálos ejtőernyős baleset Baranyában

Nem nyílt ki ejtőernyője, mentőernyőjét pedig későn nyitotta ki egy 59 éves ejtőernyős a Pécs melletti Pogány repülőterén. Az 1500 méteres magasságból ugrott férfi életét vesztette. A tragédia körülményeit a rendőrök és a légügyi hatóság közösen vizsgálja.

Halállal végződött egy ötvenkilenc éves ejtőernyős férfi tizenkilencedik ugrása szombaton délután, a Pécs melletti Pogány repülőterén - közölte a Baranya Megyei Repülős és Ejtőernyős Klub szakmai vezetője. Nagy László elmondta, hogy a tragédia egy ezerötszáz méteres magasságból végrehajtott, úgynevezett késleltetéses ugrás során történt.

Korompai Győző jóval a gép elhagyását követő húsz másodpercen túl kísérelte csak meg a főernyő nyitását, amely sikertelen volt, és ugyancsak későn, a föld felszínétől csupán néhány tíz méterrel próbált mentőernyőt nyitni, de ez már nem segített rajta.

A balesetet szenvedett sportember újjáélesztésével a helyszínre érkezett mentők már hiába próbálkoztak, az ejtőernyős a helyszínen életét vesztette. Piros Attila alezredes, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közbiztonsági osztályának vezetője elmondta, hogy a megyei szemlebizottság a légügyi hatósággal közösen kezdte meg a tragédia körülményeinek vizsgálatát, köztük azt is, hogy az ötvenkilenc éves férfi rendelkezett-e az előírt orvosi engedéllyel.