Medgyessy: 2003 Deák Ferenc éve lesz

A kormány 2003-at Deák Ferenc évének nyilvánítja. Ezt Medgyessy Péter kormányfő közölte Tapolcán, ahol 50 környékbeli polgármesterrel találkozott. A kormányfő kijelentette: a korábbiakkal ellentétben a támogatások odaítélésekor nem tesznek különbséget ellenzéki és kormánypárti önkormányzatok között.

Medgyessy Péter miniszterelnök első hivatalos vidéki útja Tapolcára vezetett szombaton. A dunántúli kisvárosban a kormányfő a környék 50 polgármesterével és jegyzőjével találkozott. A találkozón Medgyessy kijelentette: korábban az ellenzékinek minősülő önkormányzatok sorsa nehezebb volt, ám erre nem válasz az, hogy akkor most a korábbi másik oldal kerüljön nehéz helyzetbe.

"Nem kompenzálunk, ugyanis a lakosságot nincs jogunk büntetni azért, hogy milyen önkormányzatot választott" - mondta a kormányfő. Hozzátette: a támogatások odaítélésénél a tényleges helyzet, s nem az önkormányzat színezete alapján fognak mérlegelni. Medgyessy Péter bejelentette: minden évben országos polgármesteri értekezletet fog tartani.

A miniszterelnök Tapolca belvárosában ezt követően felavatta a haza bölcséről, Deák Ferencről készült domborművet. Közölte, hogy a kormány a 2003-as esztendőt Deák Ferenc évének nyilvánítja. Továbbá Deák Ferenc ösztöndíjat alapít a múlttal és a jövővel foglalkozó fiatal politikusok részére.

Korábban:

Kormányavató fesztivál a Városligetben