A sztriptíz már nem művészet Norvégiában

Egyre több bevándorló kér munkavállalási engedélyt az eddig művészeti tevékenységként közt számon tartott vetkőzésre. Ezért a norvég bevándorlási hivatal kivette a sztriptízt a művészeti listából.

Forrás: ORIGO A norvég hatóságok ezelőtt művészeti tevékenységi körök közé sorolták az erotikus vetkőzést. Ezt a táncformát általában külföldiek mutatták be a norvég szórakozóhelyeken, akik a "művészetükre" 10 napos ideiglenes munkavállalási engedélyt kaptak - adta hírül a Dagsavisen című lap.

A jó pénzkereseti lehetőségnek és az engedély viszonylag könnyű megszerzésének köszönhetően egyre nagyobb tömegben érkeztek a lányok főként Oroszországból és a balti államokból. A Norvég Bevándorlási Hivatal (UDI) ezért elhatározta, hogy szigorúbb szabályozással megpróbál véget vetni a sztriptíztáncosok beözönlésének. A jövőben a munkavállalási engedélyek kiállításánál a vetkőzőtánc nem számít egy kategóriába a zenével, klasszikus tánccal s egyéb művészetekkel. Így aki csak ezt tudja nyújtani művészet címén, az nem kaphat engedélyt.
- Nem hisszük, hogy a sztriptíz a kultúra körébe tartozna. A mostani döntés az autentikus kultúrát támogatja, és ha sikerül ezzel csökkenteni a külföldi prostitúciót, akkor tökéletes. - nyilatkozta Steen Dalgaard Nielsen, az UDI képviselője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK