Közlekedés - csütörtök

A Sziget-fesztivál miatt a Budai alsó rakpart Árpád híd és Mozaik utca közötti szakaszán nagy torlódás várható.

Délelőtt és késő este sűrűbben közlekednek a Batthyány tér és Békásmegyer között a HÉV szerelvények. Este 8-tól 11-ig a szigethez legközelebb eső Filatorigát megálló a 10 percenként induló külön betétjáratokkal is elérhető Kaszásdűlőről és a Batthyány térről. Éjfél és hajnali négy között a rendkívüli Sziget - járat minden óra 5. és 35. percében indul a Filatorigáttól a Batthyány térre is és Békásmegyerre is.

Csepelen a Tanácsház utcában és a Koltói Anna utcában útépítés miatt félpályás útlezárásra számíthatnak.

A Lánchidat este 11 és reggel 4 óra között lezárják. A híd Pest felé vezető oldalán zárva a járda is.

Buda

Mától a Flórián téri felüljárón a Szentendrei út felé vezető sávokat lezárták. Az Árpád híd felől jövő forgalmat a felüljáró alatt vezetik át. Továbbra is 3 sávból lehet egyenesen továbbhajtani a Vörösvári út felé, 2 sávból pedig jobbra rákanyarodni a Szentendrei útra. Az Árpád hídi lehajtó - Tavasz utcai csatlakozásánál ideiglenesen jelzőlámpa irányítja a forgalmat. Már csütörtök délelőtt jelentős torlódás alakult ki a hídon.

A Hűvösvölgyi úton mindkét irányban torlódásokra kell számítani a Bognár utcai, illetve a Kelemen László utcai kereszteződésben, ugyanis a befelé vezető oldalt le kellett zárni gázvezeték-javítás miatt.

A XI. kerületben, a Tétényi úton útépítés kezdődött az Etele úttól a Bartók Béla út felé vezető oldalon. A Bartók Bél út felé haladókat átterelik a szembejövők oldalára, ahol irányonként egy-egy sávban haladhat a forgalom. A BKV autóbuszok megállóját a jelenlegi megállóval párhuzamosan kialakított megállókhoz helyezik át.

A Mátyás király utat egyirányúsították a Hollós úttól a Költő utca felé.

A Gábor Áron utcában a Lepke utca és a Bimbó út között a felfelé vezető oldalt lezárták, mert felújítják a gázvezetéket. Az útfelbontás a Bimbó úti torkolatba is belenyúlik, ezért a Gábor Áron utcából csak a szembejövők oldalára áthúzódva kanyarodhatnak be jobbra a Bimbó útra, és a Bimbó úton a városba tartók szintén csak a szembejövők oldalán közlekedhetnek. A torlódások miatt a Gábor Áron utcát tanácsos elkerülni.

A Bartók Béla utat a Szent Gellért tér és a Kosztolányi Dezső tér között lezárták. Ezen a szakaszon csak a BKV járművei és a taxik közlekedhetnek. A terelőút a Műegyetem rakpart - Irinyi József utca - Október huszonharmadika utca útvonal.

Augusztus végéig - a Bartók Béla úton nem közlekednek a villamosok, helyettük villamospótló autóbusz jár a 19-es és a 49-es villamos vonalán. A BKV ideiglenesen villamos végállomást létesített Fehérvári úton a Móricz Zsigmond körtérnél.

A 18-as villamos két szakaszon jár, a Szent János Kórház és a Döbrentei tér között, illetve a Móricz Zsigmond körtér és az Albertfalva kitérő között.

A 47-es villamos a Budafok Városház tér és a Móricz Zsigmond körtér között közlekedik. A körtér és a Deák Ferenc tér között kék színű 47V jelzésű villamospótló autóbusszal lehet utazni. Az autóbuszok az Erzsébet hídon mennek át Pestre és a Szabadság hídon jönnek vissza Budára. A Szabadság hídon csak az autóbuszok és a taxik hajthatnak át és csak a Buda felé vezető irányba.

A buszok a munkálatok ideje alatt is járnak a Bartók Béla úton. A 7-es, 7A, 7gyors, 173gyors és 49É jelzésű autóbuszok Kosztolányi Dezső téri megállóját az Etele tér irányába az eredeti helyére helyezték vissza.

Az 53-as, a 72-es és a 172gyors autóbuszok ideiglenesen a Kosztolányi Dezső tér felé a Budaörsi út- Hamzsabégi út-Bartók Béla út útvonalon közlekednek a Bartók Béla út és a Bocskai út csomópontjában végzett közmű és útépítés miatt.

Pest

Elkezdődött a Fiumei út felújítása is. Az első ütemben az Orczy tér felé haladókat a Festetics György utcától a szervíz útra terelik és a Baross tér felé haladók csak a szélső sávban közlekedhetnek, tehát mindkét irányban egy sáv lesz járható.

Az Egressy utat teljes szélességében lezárják a Gizella út és a Mexikói út között, mert új útpályát építenek. A 77-es trolibusz nem közlekedik, így a Népstadion és az Öv utca között pótlóbuszok viszik az utasokat.

A Kiskörúton felújítják a vágányokat, végig pótlóbuszok járnak.

Az M5-ös autópálya fővárosi szakaszán a Határ út és a 13-as km között felújítják az útburkolatot, ezért irányonként egy-egy sávot szakaszosan lezárnak

A Dózsa György úton a Benczúr utca és a Dembinszky utca között mindkét irány belső sávját gázvezeték építése miatt lezárták. Az Ajtósi Dürer sornál a bal oldali balra kanyarodó sávban is dolgoznak.

A Dózsa György úton a Hősök tere és a Benczúr utca között, illetve a Damjanich és a Dembinszky utca között a Thököly út felé vezető külső sávban nem közlekedhetnek.

A Dembinszky utcában a Dózsa György út és a Bethlen Gábor utca között csatorna-felújítás miatt sávlezárásra és megállási tilalomra kell számíani.

A Kerepesi úton a burkolat új felületi bevonatot kap, ezért a Dózsa György út és az Örs vezér tere között szakaszosan egy-egy sávot elkerítenek mindkét irányban.

Egyirányúsították a Ferihegyi repülőtérre vezető utat kifelé, a Határ úttól a Csévéző utcáig a burkolat felújítása miatt. A Csévéző utcában a Gorkij utcától az 563-as utcáig szintén új burkolat épül, ahol a kétirányú forgalmat egy-egy szakaszon jelzőlámpa irányítja. A héten megkezdték a Ferihegyi repülőtérre vezető út Bélatelepi úti (a volt Csévéző utcai) és Igló utcai felüljáróinak felújítását. Rendszeresen jelentős torlódások alakulnak ki, akár egy órával is megnőhet a reptérre tartók menetideje, lassabban ér ki a Reptér-busz is.

A Hungária felüljárón az Árpád híd felé kettő, míg az ellenkező irányban egy sávon haladhat a forgalom. A gyors 32-es busz csak a Mexikói útig közlekedik Kőbányáról. Az autóbuszok helyett továbbra is érdemes a menetrend szerint közlekedő 1-es villamosokkal utazni.

A Hermina úti gyalogos felüljárót, amelyen a Vidámparktól a Vágány utcához lehetett átmenni a vasút felett, a burkolat meghibásodása miatt lezárták. Most a gyalogosok a Hungária felüljáró felújított oldalának járdáján juthatnak át a másik oldalra.

A Hungária körúton a Thököly útnál és a Stefánia útnál is sávlezárás lassítja a haladást a Kerepesi út felé. A Róbert Károly körúton a Lehel utca előtt a felüljáró felé vezető oldalon.

Felbontották a Thököly úton a külső sávot a Hernád utca előtt befelé, a Verseny utcánál pedig kifelé. A Thököly úton a Baross tér közelében mindkét irányban a villamosvágányokra terelik a forgalmat.

A IX. kerületben, az Epreserdő utcát péntek reggeltől augusztus 25-ig lezárják az M5-ös autópálya fővárosi szakaszánál. A kerülőút mindkét irányban a Napfény utca.

A Belvárosban a Bárczy István utcát a Károly körút és a Szervita téri parkolóház között teljes szélességében lezárták.

A Pesti úton tart a csatornaépítés. A Zrínyi utca után, a befelé vezető oldalt zárják le. Jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Sávlezárások lassítják a forgalmat
Pesten a Szent István téren, valamint a Hercegprímás utcában, a Baross utcában a József körút és a Mária utca között, a XV. kerületben a Fő úton a Sín utca és a Rákóczi utca között, a Fogarasi úton a Pillangó utca közelében, a X. kerületben a Basa utcában a Száva utca előtt, a XVII. kerületben, a Péceli úton a Szabadság sugárút és a Kisvárda utca között, a XX. kerületi Anna utcában, és az M3-as autópálya fővárosi szakaszán a Szentmihályi út közelében, Kispesten a Derkovits Gyula utcában a Wesselényi utcánál és az Aulich utcánál. A Deák Ferenc téren a templomnál mindkét irányban a bal oldali sávot elkerítették, mert a 47V jelzésű pótló-buszok itt fordulnak vissza.
Budán a XI. kerületben, a Laufenauer utcában, a XII. Kerületben, a Konkoly Thege Miklós úton a Gyermekvárosnál, Nagytétényben a Tóth József utcában a Pannónia utca közelében és a Gádor utcában a Promontor utca közelében,

Traffipax

A fővárosban csütörtök délelőtt sehol nem végeznek sebességmérést.

Vidéki utak

Fél órát kell várniuk az autósoknak a határátlépésnél Hegyeshalomnál és Sopronnál.

A Művészetek Völgye rendezvényei miatt a hét végéig rendkívül erős jármű és gyalogosforgalom várható Kapolcs, Taliándörögd, Vigántpetend, Monostorapáti, Pula és Öcs környékén. Szükség esetén rendőrök irányítják a forgalmat.

Az M0 -ás autópályán a 19-22-es km között a négyből csak két sáv járható.

Az M1-es autópályán burkolat felújítás miatt egy pályán, szembeforgalomban kell közlekedni Bicskénél, Tatabányánál, Komáromnál, és Győrnél a Rába-hídon.

Az M3-ason a 10-es és 13-as km között és a 25 - 29 -es km között forgalomelterelésre és sávlezárásra kell számítani. A főváros felé a gödöllői csomópontnál nem lehet lehajtani.

Az M7- es autópályán négy szakaszon halad egy pályán, irányonként két szűkített sávon a forgalom. A munkák miatt továbbra is zárva van az érdi, az agárdi és a polgárdi csomópont a főváros felé vezető oldalon. A Balaton felé napközben csak egy sávon lehet haladni a 36-os km-nél, itt torlódás várható.

Útépítés miatt torlódás várható az 1-es főúton Neszmélynél és Szőnynél, és a 6-oson Dunaföldvárnál, a 31-esen Nagykáta után, a 35-ösön Nyékládháza és Tiszaújváros között, a 37-esen Szerencs és Sárospatak közelében, és az 58-as főúton Turony és Harkány között több szakaszon.