Malév-járat Temesvárra

Csütörtök délután a temesvári nemzetközi repülőtér VIP termináljában került sor a Malév légiforgalmi társaság új, menetrend szerinti Budapest-Temsvár-Budapest járatának hivatalos megnyitására.

A Magyarország és Románia közötti légiközlekedési egyezmény alapján most elindított napi járatot a magyar nemzeti légiforgalmi társaság tulajdonát képező Malév Express (MAX) fogja üzemeltetni.

Horzsa Sándor, a Malév bukaresti képviseletének vezetője elmondta, az új járat beindulása hozzájárul a két ország közötti gazdasági és idegenforgalmi kapcsolatok fejlesztéséhez és elmélyítéséhez. Az esemény egyszersmind jelzi a Malév helyzetének stabilitását a román légiforgalmi piacon. Ennek kapcsán a képviselet vezetője utalt a Malév romániai tevékenységének idei első félévi eredményeire. Elmondta, hogy az első fél év gyorsmérlege alapján megállapítható: a Malév-szolgáltatások dollárban kifejezett romániai értékesítése több mint 13 százalékkal növekedett, az utaslétszám pedig több mint 17 százalékkal volt nagyobb, mint az előző év hasonló időszakában.