Körmendy-Ékes bejelentette lemondását

Körmendy-Ékes Judit, az ORTT elnöke vasárnap este A Hét című televíziós műsorban bejelentette, hogy lemond posztjáról. Hangsúlyozta azonban, még nem írta meg lemondását, és még azt sem döntötte el, hogy milyen hatállyal köszön el tisztségétől.

Körmendy-Ékes Judit közölte: a jelenlegi körülmények között többet árt, ha marad, mint használ. - Amikor a kormányon lévő, a parlamentben többséget élvező politikai erők - először az ORTT történetében - odáig vetemednek, hogy magát az intézményt támadják meg csak azért, hogy az élén álló elnök eltávozzon onnan, vagy nagyon meggyengüljön - fogalmazott az ORTT elnöke.

Körmendy-Ékes Judit elmondta: végig kellett gondolnia, hogy van-e esélye érdemben küzdelembe bocsátkozni, vagy el kell menni és esélyt kell nyitni valami újra. Az ORTT elnöke lemondását indokolva kijelentette: nagyon sok szempont szólt az elmenetel mellett. - Többek között az, hogy a parlament indokolatlanul nem fogadta el a testületi beszámolókat, mert végképp nem lehet elfogadni azt, hogy egy nagyon fontos alkotmányos intézmény költségvetése csak azért, hogy onnan az elnök elkerüljön, vagy gyengébb pozícióba kerüljön, olyan fokig legyen megkurtítva, amely ennek az intézménynek az ellehetetlenülését biztosan jelenti - jelentette ki Körmendy-Ékes Judit.

A műsorvezető arra a kérdésére, hogy személyes meggyőződése-e, hogy a kormánytöbbség el akarja távolítani, Körmendy-Ékes Judit igennel válaszolt. Arra a kérdésére, hogy mit szól a Fidesz a lemondásához, Körmendy-Ékes Judit hangsúlyozta: nem tudja, hogy a Fidesz mit szól hozzá, egy emberrel beszélt, aki döntésével egyetértett.