70 milliárd forintnyi lottónyeremény az USA-ban

314,9 millió dollárt nyert egy amerikai a Powerball nevű lottójátékon. A nyertes ügyvédje már fel is vette a kapcsolatot a lottótársasággal.

Több mint 70 milliárd forintnyi dollárt nyert egy szerencsés lottózó az Amerikai Egyesült Államokban. Igaz, a 314,9 millió dolláros főnyeremény összegét tekintve csupán a harmadik legnagyobb lottónyeremény, ám most csak egyvalaki találta el a helyes számokat, a korábbi nyereményeket fel kellett osztani több nyertes között.

A győztes, aki a nyugat-virginiai Hurricane-ben vásárolta a szelvényt, és aki ügyvédje útján már fel is vette a kapcsolatot a lottótársasággal, most választhat: vagy egy összegben veszi fel a pénzt, vagy 29 éven keresztül részletekben folyósítják neki.

A Powerballt, Amerika legnagyobb lottójátékát 23 államban játsszák. A legutóbbi főnyeremény 295,7 millió dollár volt, ám 2000-ben már felment az összeg 363, illetve 331 millió dollárra is.

Magyarországon az elmúlt hetekben gyűlt össze rekordnagyságú nyeremény az ötöslottón. A 2002-es év utolsó hetén várható nyeremény összege majdnem három (2,98) milliárd forint.