Vadkender ültetvény a hétvégi házban

Cserepekben nevelt, nagy mennyiségű vadkenderre bukkantak a rendőrök egy gárdonyi hétvégi házban, miközben egy bűncselekményből származó csónakmotor után kutattak. A helyszínen tartózkodó fiatalembert és osztrák állampolgárságú társát őrizetbe vették, a növényeket megsemmisítik.

A rendőrség egy másik bűncselekmény után nyomozva érkezett a helyszínre, ám az ott tartózkodó 22 éves férfi igazoltatása közben felfigyeltek a vadkender ajtónyílásokon át kiáramló jellegzetes illatára. A ház átvizsgálása során több helyiségben, infralámpák, szellőztetők és klímaberendezések között találtak rá a több mint kétszáz, cserépben nevelt növényre. Előkerült további 90, tövenként lecsupaszított növény, valamint darabolt, vágott és morzsolt növényi anyagok - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A hétvégi házban optimális körülményeket biztosítottak a vadkender termesztéshez. A növények fejlődéséhez szükséges fénymennyiséget időkapcsoló szabályozta, és az épületben a különböző méretű ültető edényektől a többségében hazai forgalomban nem ismert növényvédő szerekig sokféle, a termesztéshez szükséges eszközt is találtak a nyomozók.

A 22 éves férfi osztrák társát Mosonmagyaróváron fogták el. Mindkét férfit őrizetbe vették, kábítószerrel való visszaéléssel gyanúsítják őket.