Kedden zárva tartanak a hivatalok

Július 1-jén, a köztisztviselők napján nem lesz félfogadás a polgármesteri hivatalokban, az okmányirodákban, a kormányhivatalokban és a minisztériumokban, az ombudsman hivatalában. A BM központi okmányirodáján csak a sürgős útlevélkérelmeket veszik át.

Országos köztisztviselői napot tartanak ma, a szakmai ünnepen országszerte zárva tartanak a közhivatalok. A köztisztviselők napján néhány ügyeletet tartó hivatal kivételével nem dolgoznak a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, megyei önkormányzati hivatalok, polgármesteri hivatalok, okmányirodák, az APEH, az OEP és más, köztisztviselőket foglalkoztató intézmények. A sürgős útlevélügyeket a központi okmányirodában lehet intézni.

A köztisztviselők napja országos rendezvényének ez évben Székesfehérvár ad otthont. A Vörösmarty Színházban megtartandó ünnepségen Lamperth Mónika belügyminiszter mond beszédet, majd Kiss Péter, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter címzetes főjegyzői címeket ad át, illetve a kitüntetettek megkapják a Magyary Zoltán-díjakat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK