Kiadatás nélkül akarták hazahozni Kulcsárt

Az azonosítására Bécsbe küldött magyar nyomozók el akarták kerülni a kiadatási eljárást, és rá akarták beszélni Kulcsár Attilát, hogy menjen velük Magyarországra - írja a Népszabadság. Ez azonban nem sikerült, mert az osztrák rendőrök gyorsan őrizetbe vették a volt brókert.

Kulcsár Attila, a K&H Equities milliárdos sikkasztással gyanúsított volt ügyvezetőjének letartóztatása nem egészen úgy történt, ahogy azt a rendőrség beállította. A bróker igazat mondott, amikor a nála járt tudósítóknak erről beszámolt, ám ő sem fedte fel - nem véletlenül - a részleteket - írja a Népszabadság.

Az ORFK által "ügyes kombinációnak" nevezett bécsi elfogás valóban úgy folyt le, hogy Kulcsár felhívta az ellene folyó nyomozás vezetőjét, miután nem ment el a rendőrségi kihallgatásra. A nyomozó megpróbálta hazacsábítani, ám a volt bróker ragaszkodott hozzá, hogy Bécsben találkozzanak. Ebbe színleg belement a nyomozó is, ám azonnal jelezte feletteseinek.

Mivel számítottak arra, hogy a volt bróker nem jelenik meg a kihallgatáson, a rendőrség és az ügyészség is megtette a szükséges előkészületeket a nemzetközi elfogatóparancs kiadására - írja a lap.

A nyomozót ezt követően egy társával együtt Bécsbe küldték. A Népszabadság beszámolója alapján a volt brókert a kiadatási eljárás megkerülésével akarták hazajuttatni a magyar nyomozók. A Népszabadság információi szerint a két nyomozó titokban azt remélte, hogy tudnak vele beszélni, és rá tudják venni, hogy menjen velük Magyarországra. Az osztrák rendőrök azonban nem adtak esélyt a hazahozatal kissé szabálytalan, de gyors megoldásának, ezért amikor látták, hogy magyar kollégáik felismerték a férfit, azonnal lecsaptak rá - írja a Népszabadság.

A lap szerint hiába cáfolta a rendőrség a csütörtöki Magyar Hírlap értesüléseit a K&H-ügy esetleges további gyanúsítottjairól, ennek ellentmond az, hogy a rendőrségi illetékesek is fogadják el: Kulcsár egymaga nem sikkaszthatott.