Pályázat öntudatos szinglikről és anyósülésről

Az esélyegyenlőségi miniszter pályázatot hirdetett "Ha én lennék a miniszter..." címmel. Várják minden öntudatos szingli, kávéfőző titkárnő és a volánt soha át nem engedő férfi véleményét arról, mit is gondolnak az esélyegyenlőségről. A legjobb pályázatot 300 ezer forinttal jutalmazzák.

Miért én főzöm mindig a kávét a hivatalban és otthon is? Miért elégedettek a férfiak, ha az anyósülésen ülök és nem a volánnál? Honnan ez a sok öntudatos szingli? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet fel az esélyegyenlőségi miniszter a napokban kiírt pályázatában. Lévai Katalin férfiak és nők véleményét egyaránt várja arról, ki milyen diszkriminációval találkozott már, és hogyan szüntetné meg a kirívó megkülönböztetéseket.

 

Az Esélyegyenlőségi Hivatal sajtóosztályán az [origo]-nak elmondták: minden komoly és komolytalan ötletet várnak az esélyegyenlőséggel kapcsolatban. A cél nem csupán az, hogy ötleteket gyűjtsenek, a hivatal azt is fel kívánja ezzel mérni, hogy mit gondolnak az emberek az esélyegyenlőségről, ki hogyan viszonyul ehhez a témához.

 

A hivatal legfeljebb 5 A/4-es oldal terjedelmű munkákat vár, a beküldési határidő szeptember 12. A munkákat október 13-án bírálják el. A legjobb pályázatot beküldő 300 ezer forintot kap, a második díj 200, a harmadik 100 ezer forint pénzjutalom.