Felfüggesztett börtön Simek Kittinek

Egy év nyolc hónap börtönbüntetést kapott a mostohaapja meggyilkolásával vádolt Simek Kitti pénteken. Az ítélet végrehajtását a Somogy Megyei Bíróság három évre felfüggesztette. A lány anyja is felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, a védők enyhítésért fellebeztek.

A per záró tárgyalása többszöri elnapolás után pénteken 9 órakor kezdődött. Simek Kitti egy év és nyolc hónap, fiatalkorúak börtönében letöltendő börtönbüntetést kapott, melyet azonban a bíróság három évre felfüggesztett.

A lány anyját, aki bűnpártolás miatt állt a bíróság elé, hét hónapi, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték. A bírák ugyanakkor felmentették a nőt a kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádpont alól.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész mindkét vádlott esetében súlyosbításért fellebbezett. Az anya esetében pedig kérte, hogy a bíróság másodfokon állapítsa meg a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét is. A védők enyhítést kértek.

Varga Rita, a Somogy Megyei Bíróság szóvivője az [origo]-nak elmondta: a bíróság nyomatékos enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy Simek Kitti mostohaapja megölésekor még alig töltötte be 14 életévét. Szintén enyhítő körülmény volt, hogy mindkét vádlott részletes beismerő vallomást tett, illetve hogy a sértett hosszú időn keresztül bűncselekményt kimerítő módon bánt a lánnyal. Az anya esetében enyhítő körülménynek számított előrehaladott daganatos megbetegedése és az a tény, hogy gyerekét segítette.

Az akkor 14 éves lány tavaly augusztusban lőtte agyon az őt állítása szerint szexuálisan zaklató nevelőapját a Somogy megyei Tótújfalun. A fegyver a férfié volt, használatát is ő mutatta meg a lánynak. Simek Kitti végig vállalta tettét, de a tárgyalás napján azt mondta, hogy ma már másképp gondolja, és ugyanabban a helyzetben nem ölné meg nevelőapját.

A vádlottak vallomásai szerint a helyi kocsmát bérlő mostohaapa éveken keresztül bántalmazta és szexuálisan zaklatta a lányt. Kétséget kizáróan azonban nem lehetett bizonyítani a szexuális zaklatást, azt a szakértői vélemények nem erősítették meg. Kiderült azonban, hogy az anya, sőt Kitti is rendszeres fogyasztó volt az apa italboltjában - írja a Havaria Press. A hírügynökség szerint a háztartást elhanyagolták, ezért a férfi gyakran verte feleségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK