Vonattal ütközött egy autó Budaörs és Kelenföld között

Személyvonattal ütközött egy autó Budaörs és a Kelenföldi pályaudvar között szombaton reggel. A baleset miatt egyes szerelvények kétórás késéssel közlekednek a Budapest - Győr - Hegyeshalom vasútvonalon.

A személyautó vezetője Budaörs és a Kelenföldi pályaudvar között a jól működő fél csapórúddal kiegészített fénysorompó tiltó jelzése ellenére hajtott rá a kétvágányú vasúti pályára. A Budapest felé tartó személyvonat mozdonyvezetője a szerelvényt már nem tudta megállítani, és összeütközött a személyautóval. Az autó vezetője könnyebb sérüléseket szenvedett, járművéből viszont csak a tűzoltók segítségével tudták kiszabadítani.

A baleset következtében Budaörs és a Kelenföldi pályaudvar között egy időre mindkét vágányon le kellett állítani a vonatok közlekedését. Az autó eltávolítása után két órával már mindkét irányban megindult a forgalom, azonban a menetrendszerinti közlekedés várhatóan csak a déli órákban áll helyre. A fennakadás tizenegy vonatot érintett, amelyek közül egyes szerelvények akár két órát is késhetnek.