Pótszilveszteri buli vacsorával

Vágólapra másolva!
Olyan ételeket választottunk ki, melyeket a házibuli előtti napon kényelmesen elkészíthetünk. Egy-két meleg és két-három hideg fogás kínálata a legigényesebb elvárásokat is kielégíti. Bulira érdemes már jól "bejáratott" ételsort készíteni, most néhány biztos siker receptjét kínáljuk.
Vágólapra másolva!

Tatárbifsztek

Hozzávalók: 40 dkg marha fehérpecsenye, 5 dkg vöröshagyma, 5 dkg vaj, 4 db tojássárga, törött bors, pirospaprika, ketchup, Worcester-szósz, konyak, mustár, só

Forrás: Magyar KonyhaA sovány, faggyú- és hártyamentes marhahúst a legkisebb lyukú tárcsán keresztül ledaráljuk. Sóval, törött borssal, pirospaprikával ízlés szerint ízesítjük. Hozzáadjuk a nagyon finomra összevágott vagy lereszelt vöröshagymát, a lágy vajat, egy kevés ketchupöt, mustárt és Worcester-szószt. Az így beízesített húst nagyon jól összedolgozzuk, és 24 órán keresztül letakarva a hűtőszekrénybe tesszük. Fogyasztás előtt hozzáadjuk a tojások sárgáját, néhány csepp konyakot, majd ezekkel is jól eldolgozzuk, és kúp alakúra formázva helyezzük a tál közepére. A készítéséhez használt fűszerekből, a finomra vágott vöröshagymából ízlésesen kis halmokat helyezhetünk a hús közé, hogy mindenki saját ízlése szerint még formálhassa az ízeket. Pirított zsemleszeleteket kínálunk mellé.

Elkészítési idő: 25 perc
Egy adag: 1590 kJ/380 kcal
Ajánlott ital: száraz vörösbor - Vylyan Primőr 2003

Virslis lencsesaláta

Hozzávalók: 25 dkg lencse, 2 db babérlevél, 2 dl tejföl, 3 dkg mustár, 1 db citrom, 2 dkg porcukor, 1/2 csomó metélőhagyma, 1 pár virsli, 2 db főtt tojás, törött bors, só

Forrás: Magyar KonyhaA gondosan átválogatott lencsét megmossuk és a felhasználás előtti napon hideg vízbe áztatjuk. A saláta készítésekor a lencsét leszűrjük, gyengén sós, babérlevéllel ízesített hideg vízben feltéve puhára főzzük. A főzéskor ügyeljünk arra, hogy a lencseszemek ne főjjenek szét, mert így az elkészült saláta kevésbé lesz gusztusos. A megfőtt lencsét főzővizében kihűtjük, leszűrjük és a hűtőszekrényben tartjuk felhasználásig. Keverőedénybe tesszük a tejfölt, a mustárt hozzáadva habverővel simára keverjük, szűrt citromlével, cukorral, törött borssal, sóval, finomra vágott metélőhagymával ízesítjük. Az így elkészített öntetbe keverjük a jól lehűtött lencsét és a karikára szelt virslit. Tálaláskor főtt tojáskarikákkal díszítve helyezzük az asztalra.

Elkészítési idő: 75 perc
Egy adag: 2340 kJ/560 kcal
Ajánlott ital: száraz rosé - Villányi Rosé 2003